TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum să oprești timpul

Timpul este o enigmă tot mai mare a secolului XXI, însă folosirea timpului ca o metaforă a vieții este ceea ce încearcă să facă și Matt Haig în cartea sa, Cum să oprești timpul. Comparația pe care o face Haig este între cei care pot trăi secole întregi și cei care se luptă ca să trăiască doar câțiva zeci de ani. Însă aflăm că viața prea lungă nu este întotdeauna la fel de îmbucurătoare. Cu valoarea timpului poți să cazi într-o capcană, sau poți să fii bucuros de ce-ți oferă el. Timpul există prin timpi ai vieții, iar felul în care trăiești și vezi lumile din acești timpi, este o altă încercare a autorului de a o expune în povestea sa.

De fapt, unde se ascunde timpul? În numărul mare de ani pe care îi trăim, sau în ani trăiți pentru a înțelege semnificația existenței noastre. Nu avem în romanul lui Matt Haig o poveste complicată, complexă. Personajele luptă cu existența lor, lungă sau scurtă, la fel cum face orice om și va face și în viitor.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Arme matematice de distrugere Arme matematice de distrugere Arme matematice de distrugere Cathy O'Neil
Numărul sau contabilizarea numărului este ceea ce ne oferă statistica. Chiar și...
Ce i-ar putea spune Freud lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Somer Soufi
Filmul și lumea cinematografică acaparează mare parte din viața noastră, fie că...
Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Rolf Dobelli
Nimeni nu știe exact care este formula ideală pentru „a trăi bine”, dar...
Arta de a fi fericit Arta de a fi fericit Arta de a fi fericit Arthur Schopenhauer
Poate printre primele încercări din istoria umanității de a căuta răspunsuri...