TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum să creezi un cămin

Edward Hollis, arhitect, profesor și scriitor și-a propus să răspundă la întrebarea „cum poți crea un cămin?”. Cartea nu este o listă exactă a pașilor ce trebuie urmăriți ci o pledoarie pentru a crea autenticitate, confort maxim și locul ideal în care să ne petrecem timpul și să ne trăim viețile.


„Căminul reprezintă stabilitate într-o lume instabilă. Acasă este o metaforă pentru sine. Acasă este depozitul amintirilor. Căminul este făcut de noi și ne face ceea ce suntem. Acasă este locul unde putem fi noi înșine.”


Hollis ne prezintă o scurtă istorie a arhitecturii, a ce a reprezentat de-a lungul timpului căminul ideal. Însă ce își propune să prezinte în această carte este că un cămin e cea mai pură reprezentare a identității noastre. Este locul în care ne creăm și ne păstrăm amintirile, deci este spațiul pe care ar trebui să îl organizăm și să îl decorăm astfel încât să reflecte personalitatea și nevoile celor care îl ocupă. Suntem îndemnați să modelăm și să modificăm spațiul astfel încât să simțim că îi aparținem întru totul. Cum spune și o replică din filmul ”Ai mei, ai tăi, ai noștri” – acasă este mediul pentru exprimare liberă nu pentru impresionare. Elementele la modă sunt mai puțin importante decât fotoliul primit moștenire de la bunica și care se află în familie de zeci de ani. 


„Cum să creezi un cămin” punctează, încă o dată, importanța individualității, a identității personale și a confortului mai presus de a curatoria un spațiu mereu la modă.


Comentarii
Articole similare
Un băiat numit Crăciun Un băiat numit Crăciun Un băiat numit Crăciun Matt Haig
„Imposibil. O veche înjurătură din limba elfă”   Cine este...
Coraline Coraline Coraline Neil Gaiman
Apărută prima dată în 2002 la editura Bloomsbury, „Coraline”...
Fetița care a salvat Crăciunul Fetița care a salvat Crăciunul Fetița care a salvat Crăciunul Matt Haig
Ce îl ajută pe Moș Crăciun să ajungă la toți copiii de pe glob într-o...
Bird Box Bird Box. Orbește Bird Box. Orbește Josh Malerman
„Creatura de care se teme omul este chiar el însuși”   La...
Lecții periculoase Lecții periculoase Lecții periculoase Alissa Nutting
Numită și versiunea feminină a lui Chuck Palahniuk, Alissa Nutting a debutat cu un...