TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cum iau naștere emoțiile

Emoția și conceptul de emoție devin o parte importantă în cercetările științifice. Însă dezvoltarea acestei părți a lumii academice nu poate avea rezultate importante, dacă nu este studiată și activitatea creierului. Centrul oricărei decizii, a oricărui gând sau idee este capabil să gestioneze și emoții. Dacă până acum inima era cea responsabilă cu declanșarea anumitor emoții, iată că se propune o nouă viziune pentru gestionarea și, așa cum spune autoarea Lisa Feldman Barrett, construirea emoțiilor. Totul ține de cum reușim să conștientizăm de ce și cum ajungem la anumite emoții. Mai mult, cum ne manifestăm prin gânduri, prin reacțiile organismului la apariția anumitor emoții.

Cartea ne propune o „teorie a construcției  emoționale”, plecând de la ideea că tot ceea ce facem noi în viață este să căutăm concepte și să conceptualizăm lumea care ne înconjoară (prin cuvinte, idei, gesturi). Cu adevărat ni se propune în această carte o perspectivă nouă asupra dezvoltării și gestionării emoțiilor noastre.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Ce i-ar putea spune Freud lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Somer Soufi
Filmul și lumea cinematografică acaparează mare parte din viața noastră, fie că...
Cum să oprești timpul Cum să oprești timpul Cum să oprești timpul Matt Haig
Timpul este o enigmă tot mai mare a secolului XXI, însă folosirea timpului ca o...
Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Rolf Dobelli
Nimeni nu știe exact care este formula ideală pentru „a trăi bine”, dar...
Arta de a fi fericit Arta de a fi fericit Arta de a fi fericit Arthur Schopenhauer
Poate printre primele încercări din istoria umanității de a căuta răspunsuri...