Comunicarea cu oamenii dificili

Andrei Pârva
Andrei Pârva 12 Martie, 2019
1193

Roberta Cava lucrează în domeniul resurselor umane din anul 1974. Aceasta deține companii de training în SUA, Australia și Canada și ține seminare cu tematici diferite în toate colțurile lumii, iar cel mai popular dintre ele are la bază cartea Comunicarea cu oamenii dificili. În această carte Roberta Cava ne oferă câteva sfaturi despre cum să ne comportăm cu diferite tipuri de oameni pe care ea îi consideră dificili și despre cum ne putem controla starea de spirit astfel încât să nu permitem celor din jurul nostru să ne transmită sentimentele negative, învățând cum să ne controlăm furia și stresul și cum să dobândim un ascendent psihologic asupra celuilalt, îmbunătățindu-ne relațiile interpersonale.

Această carte vorbește despre interacțiunea dintre două sau mai multe persoane. Roberta Cava afirmă că interacțiunea este o stradă cu două sensuri. Dvs. reacționați față de o persoană, iar persoana respectivă reacționează față de dvs. De obicei, oamenii sunt tentați să reacționeze la fel: la mânie cu mânie, la impertinență cu impertinență și tot așa. În această carte, autoarea încearcă să demonstreze că putem influența persoanele cu care interacționăm într-o manieră pozitivă dacă învățăm să ne controlăm propriul comportament și să dezvoltăm tehnici de comunicare eficiente. Prin urmare, Roberta Cava ne propune modalități de soluționare a conflictelor și ne arată cum să ne adaptăm stării de spirit a celor din jur.

În prima parte a cărții scriitoarea detaliază caracteristicile oamenilor dificili. În următoarele părți aceasta ia fiecare tipologie în parte, o descrie și oferă sfaturi despre cum ar trebui să decurgă comunicarea cu acei oameni, raportându-se și la înțelegerea comportamentului celorlalți. Trebuie menționat faptul că Roberta Cava se orientează către business, legându-se în cea mai mare parte de relațiile profesionale de la locul de muncă.

Comunicarea cu oamenii dificili
Comunicarea cu oamenii dificili
Roberta Cava
Vezi cartea
Cum să ai un club de lectură reușit
Cartepedia 27 Martie, 2024
Un club de lectură reușit poate transforma radical experiența cititului, transformând-o dintr-o acti...
Sfaturi pentru a termina o carte
Cartepedia 25 Martie, 2024
A termina de scris o carte poate părea o călătorie intimidantă, plină de obstacole și momente de înd...
Explorând Dune: O Călătorie Cinematografică pe Arrakis
Cartepedia 23 Martie, 2024
Când vorbim despre capodopere cinematografice care aduc în prim-plan universuri complexe, "Dune" de...
Philip Roth: Maestrul narativ al controverselor și introspecțiilor
Cartepedia 19 Martie, 2024
În lumea literaturii americane, Philip Roth ocupă un loc de onoare, fiind celebrat pentru explorarea...

Urmărește-ne pe Instagram