TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ciorile din Pearblossom

Dacă ați crezut că T.S. Eliot a fost singurul scriitor extrem de serios care a dat la un moment dat în mintea copiilor, compunând pentru nepoți poezii cu pisici, ei bine, v-ați înșelat. Și Aldous Huxley a comis această faptă de neiertat pentru scriitorii respectabili. În anul 1944, el i-a dăruit de Crăciun nepoatei sale, Olivia de Haulleville, povestea Ciorile din Pearblossom.
Este povestea unor ciori, cărora un șarpe cu clopoței le mănâncă ouălele în fiecare zi. Asta până când domnul Cioară, sfătuindu-se cu Bătrânul Bufniț, a găsit un mod ingenios de a-l lecui pe hoț de năravurile sale. Este o poveste simplă, dar cu un substrat puternic moralizator: atunci când prietenia și inteligența se reunesc, egoismul, răutatea și aroganța nu mai au nicio șansă de scăpare.
Ediția de față se remarcă de asemenea prin ilustrațiile color ale lui Sophie Blackall, despre al cărei tată se știe cu siguranță că l-a întâlnit pe Huxley în persoană. Nu se știe însă dacă au și discutat sau doar s-au intersectat întâmplător.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...