Cine a fost Galileo?

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 12 Iulie, 2016
1982

Editura Pandora M, membră a Grupului Editorial Trei, a inițiat la finele anului 2015 o colecție de cărți dedicate în principal copiilor, dar de care se pot bucura în egală măsură și adulții, având ca obiectiv prezentarea mai multor personalități ce au influențat mersul lumii, sub forma unor rezumate concise a vieții și activității lor. Sub titlul generic: Cine a fost... Au fost prezentați: Iisus Hristos, Leonardo da Vinci, Marco Polo, Pablo Picasso, Mozart etc. A venit și rândul lui Galileo.

Galileo Galilei a intrat în istoria lumii ca cel care a observat și analizat pentru prima oară bolta cerească, folosindu-se de o lunetă confecționată tot de el. El a descoperit astfel că Soarele este în centrul Sistemului Solar, și nu Pământul, așa cum se credea până atunci. Descoperirea lui a intrat așadar în contradicție cu învățătura oficială susținută inclusiv de către Biserica Romano Catolică, fapt ce i-a adus o serie de neplăceri din partea acesteia. Am putea spune că el a fost și un simbol al omului dornic de a cerceta pentru a se convinde sau pentru a înțelege cele ce se impuneau fără a fi explicate.

Cartea aceasta oferă informații deosebit de utile despre întreaga viață a lui Galileo, începând cu micile invenții din copilărie, și punând accentul pe temperamentul său rebel, precum și pe modul întotdeauna științific în care își susținea descoperirile. De asemenea sunt oferite în paralel și o mulțime de informații referitoare la epoca în care a activat acesta, fiind ilustrate și o serie de personalități cu care Galileo a intrat în contact.

Cine a fost Galileo?
Cine a fost Galileo?
Patricia Brennan Demuth
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram