TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cine a fost Galileo?
Cine a fost Galileo? Cine a fost Galileo?
Patricia Brennan Demuth

Editura Pandora M, membră a Grupului Editorial Trei, a inițiat la finele anului 2015 o colecție de cărți dedicate în principal copiilor, dar de care se pot bucura în egală măsură și adulții, având ca obiectiv prezentarea mai multor personalități ce au influențat mersul lumii, sub forma unor rezumate concise a vieții și activității lor. Sub titlul generic: Cine a fost... Au fost prezentați: Iisus Hristos, Leonardo da Vinci, Marco Polo, Pablo Picasso, Mozart etc. A venit și rândul lui Galileo.

Galileo Galilei a intrat în istoria lumii ca cel care a observat și analizat pentru prima oară bolta cerească, folosindu-se de o lunetă confecționată tot de el. El a descoperit astfel că Soarele este în centrul Sistemului Solar, și nu Pământul, așa cum se credea până atunci. Descoperirea lui a intrat așadar în contradicție cu învățătura oficială susținută inclusiv de către Biserica Romano Catolică, fapt ce i-a adus o serie de neplăceri din partea acesteia. Am putea spune că el a fost și un simbol al omului dornic de a cerceta pentru a se convinde sau pentru a înțelege cele ce se impuneau fără a fi explicate.

Cartea aceasta oferă informații deosebit de utile despre întreaga viață a lui Galileo, începând cu micile invenții din copilărie, și punând accentul pe temperamentul său rebel, precum și pe modul întotdeauna științific în care își susținea descoperirile. De asemenea sunt oferite în paralel și o mulțime de informații referitoare la epoca în care a activat acesta, fiind ilustrate și o serie de personalități cu care Galileo a intrat în contact.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...