TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cîmpia în flăcări

 Pentru cei care au auzit de Mexic doar din telenovele și cred că Mexicul înseamnă doar pălării mari, pelerine ciudate și tortilla, precum și serenade la fereastră cântate de trubaduri îndrăgostiți, cartea aceasta va fi ca o trezire la realitate.
 Juan Rulfo, autorul mexican ce a reușit cu doar două cărți (Cîmpia în flăcări și Pedro Paramo) să intre în istoria literaturii universale, realizează cu acest volum de proză scurtă o radiografie sinceră a vieții mexicanilor. Toate povestirile gravitează în jurul unui eveniment istoric concret: Revoluția Mexicană, și dezvăluie un Mexic al sărăciei, al fricii, al violenței, un Mexic în care oamenii ajung să se ucidă între ei doar pentru a-și fura unii altora resursele vitale de viață, un Mexic în care rude de sânge ajung dușmani de moarte din cauza sărăciei ce întunecă mințile tuturor. Așadar, un Mexic mai degrabă apocaliptic decât edenic, un Mexic realist, de unde iubirea și speranța au fost exilate în filme și povești, mai puțin realiste.
 O lectură menită să facă lumină în mitul unui tărâm paradisiac, o lectură ca o injecție vitală cu realism, pentru cei ce vor să știe adevărul despre urmașii maiașilor.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...