TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cel mai mare Gulliver

Cel mai mare Gulliver este prima carte pentru copii scrisă de Gellu Naum, apărută inițial în 1958. Este povestea lui Matei, un băiețel ce nu-și dorește nimic altceva decât să crească cât mai mare, dar nu pentru a face lucruri benefice, ci dimpotrivă, pentru a bate alți băieți, pentru a fura vișine de la vecini, pentru a măzgăli pereți și garduri, și apoi să o șteargă de la fața locului.

Dorința i se va îndeplini, dar numai în vis. Suficient însă pentru ca Matei să înțeleagă că nu și-a dorit ceva de folos și să redevină un băiat cuminte și conștiincios. Așadar, este o poveste pedagogică în versuri, din care copiii trebuie să înțeleagă două aspecte majore ce definesc copilăria: că nu întotdeauna lucrurile pe care și le doresc le sunt bune pentru ei și că e de preferat să nu fie răi și nesuferiți, nici cu oamenii, nici cu animalele, căci nu se știe niciodată când aceștia le pot fi de ajutor.

Ediția de față, se bucură de o concepție grafică deosebită, realizată de Irina Dobrescu, precum și de un cuvânt înainte foarte frumos ticluit, de Dan Stanciu, unul dintre ucenicii și prietenii lui Gellu Naum.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...