TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cehov, aproapele nostru

Nu foarte des avem posibilitatea să cunoaștem un scriitor, așa cum este Cehov, printr-un alt scriitor și om al teatrului, așa cum este George Banu. Tetralogia pe care o găsim povestită în această carte ne face să descoperim că teatrul are valoare universală, pentru că temele pe care un autor le propune prin textele sale cuprind valori, simțiri, nedreptăți și încorsetări ale vieții. Așa este și cu cele patru piese ale lui Cehov (Livada cu vișini, Trei surori, Unchiul Vanea, Pescărușul) care scot la lumină adevăruri despre noi, oamenii.

Căsătoria, moșia, grandilocvența, timpul, familia, realitatea, munca sunt teme pe care autorul rus le folosește pentru a evidenția imposibilul pe care viața o cere de la noi. Acest „teatru de bulevard” al lui Cehov alcătuiește tocmai portretul său (cum remarcă George Banu), iar fiecare personaj din opera sa, este un „erou de circumstanță”. Oamenii lui Cehov suntem noi, cei care nu ne vedem.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Arme matematice de distrugere Arme matematice de distrugere Arme matematice de distrugere Cathy O'Neil
Numărul sau contabilizarea numărului este ceea ce ne oferă statistica. Chiar și...
Ce i-ar putea spune Freud lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Ce i-ar putea spune Freud Lui Spielberg Somer Soufi
Filmul și lumea cinematografică acaparează mare parte din viața noastră, fie că...
Cum să oprești timpul Cum să oprești timpul Cum să oprești timpul Matt Haig
Timpul este o enigmă tot mai mare a secolului XXI, însă folosirea timpului ca o...
Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Arta de a trăi bine Rolf Dobelli
Nimeni nu știe exact care este formula ideală pentru „a trăi bine”, dar...