TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ce înseamnă, oare, toate acestea?

Dacă despre Tractatus autorul său scria că lucrarea rezolvă definitiv toate problemele filosofiei demonstrând totodată cât de puţin se câştigă atunci când toate acestea sunt rezolvate, Thomas Nagel ar putea afirma exact contrariul despre propria carte: ea nu găseşte răspuns definitiv la nici o întrebare demonstrând prin asta cât de mult se câştigă atunci când nici o problemă filosofică nu este rezolvată.

Lucrarea este o introducere în filosofie în cel mai strict sens cu putinţă. Direcţia pe care o urmăreşte este, totuşi, diferită de cea din manualele clasice. Nagel analizează problemele care trasează liniile de interes ale filosofiei de factură analitică interesându-se, de pildă, cum putem şti că există o lume exterioară, că ceilalţi sunt fiinţe conştiente sau cum reuşesc cuvintele să desemneze (acelaşi lucru).

Fără a necesita cunoştinţe preliminare, lucrarea înfăţişează cele mai „fierbinţi“ teme de dezbatere din filosofia actuală şi punctele în care cercetarea s-a împotmolit fiind o reală invitaţie pentru oricine să ducă mai departe, pe cont propriu, demersurile filosofice. Nefăcând apel la autoritatea marilor nume, cartea ne arată cum să gândim şi nu ce trebuie să gândim.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...