TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cazul Marchizului dispărut. Seria Enigmele Enolei Holmes.

Filmul Enola Holmes produs de Netflix a fost unul dintre succesele din 2020, însă puțini știu că filmul a fost inspirat de o serie de cărți scrise de Nancy Springer, autoare distinsă cu Edgar Award în anul 1995.

Enola Holmes este sora mai mică a lui Sherlok și Mycroft Holmes, dar spre deosebire de frații ei, Enola nu a văzut lumea și și-a petrecut copilăria și adolescența alături de mama sa. Este o tânără îndrăzneață, curioasă din fire, extrem de inteligentă și dornică să acumuleze noi cunoștințe. Momentul în care mama ei dispare subit de acasă este crucial, deoarece frații mai mari se întorc, dar începe astfel și o investigație demnă de poveștile lui Sir Arthur Conan Doyle. 

Dacă până acum eram obișnuiți să îl vedem doar pe Sherlock investigând, de data aceasta Enola își ia în serios rolul de detectiv. Ea este singura cu adevărat îngrijorată pentru mama sa și decide să plece singură la Londra pentru a porni în căutarea ei. Drumul este unul anevoios și plin de peripeții, iar întâlnirea cu Marchizul îi provoacă doar probleme fiindcă dintr-o dată are nu doar unul, ci două mistere de rezolvat.

Cartea este savuroasă, amuzantă și potrivită pentru publicul tânăr. Enola este o protagonistă demnă de admirat pentru istețimea și curajul de care dă dovadă încă din primele pagini. Recomand această carte oricui își dorește să cunoască o altă față a lui Sherlock Holmes, cea a fratelui grijuliu și atent, dar și pentru cei care au văzut deja filmul și vor să retrăiască povestea. 

Comentarii
Articole similare
Poirot și cu mine Poirot și cu mine Poirot și cu mine David Suchet
Poirot și cu mine este titlul cărții scrise de actorul David Suchet, în...
Roșu, alb și sânge albastru Roșu, alb și sânge albastru Roșu, alb și sânge albastru Casey McQuiston
Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă primul fiu al Statelor...
Soldații. Poveste din Ferentari Soldaţii. Poveste din Ferentari (Top 10+) Soldaţii. Poveste din Ferentari (Top 10+) Adrian Schiop
Când cineva spune Ferentari te gândești direct la cartierul rău famat...
Viața mincinioasă a adulților Viața mincinoasă a adulților Viața mincinoasă a adulților Elena Ferrante
Încă o dată Ferrante ne uimește prin brutalitatea cu care își concepe...
Jurnalul unui librar Jurnalul unui librar Jurnalul unui librar Shaun Bythell
„Jurnalul unui librar” este o carte pe care orice cititor trebuie să o...