Cazul Marchizului dispărut. Seria Enigmele Enolei Holmes.

Andreea Crăcan
Andreea Crăcan 22 Martie, 2021
946

Filmul Enola Holmes produs de Netflix a fost unul dintre succesele din 2020, însă puțini știu că filmul a fost inspirat de o serie de cărți scrise de Nancy Springer, autoare distinsă cu Edgar Award în anul 1995.

Enola Holmes este sora mai mică a lui Sherlok și Mycroft Holmes, dar spre deosebire de frații ei, Enola nu a văzut lumea și și-a petrecut copilăria și adolescența alături de mama sa. Este o tânără îndrăzneață, curioasă din fire, extrem de inteligentă și dornică să acumuleze noi cunoștințe. Momentul în care mama ei dispare subit de acasă este crucial, deoarece frații mai mari se întorc, dar începe astfel și o investigație demnă de poveștile lui Sir Arthur Conan Doyle. 

Dacă până acum eram obișnuiți să îl vedem doar pe Sherlock investigând, de data aceasta Enola își ia în serios rolul de detectiv. Ea este singura cu adevărat îngrijorată pentru mama sa și decide să plece singură la Londra pentru a porni în căutarea ei. Drumul este unul anevoios și plin de peripeții, iar întâlnirea cu Marchizul îi provoacă doar probleme fiindcă dintr-o dată are nu doar unul, ci două mistere de rezolvat.

Cartea este savuroasă, amuzantă și potrivită pentru publicul tânăr. Enola este o protagonistă demnă de admirat pentru istețimea și curajul de care dă dovadă încă din primele pagini. Recomand această carte oricui își dorește să cunoască o altă față a lui Sherlock Holmes, cea a fratelui grijuliu și atent, dar și pentru cei care au văzut deja filmul și vor să retrăiască povestea. 

Cazul Marchizului dispărut (Vol. 1)
Cazul Marchizului dispărut (Vol. 1)
Nancy Springer
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram