TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cavalerul celor șapte regate
Cavalerul celor șapte regate Cavalerul celor șapte regate
George R.R. Martin

Mort copt, trebuie să menționez de la început că nu am citit celebra serie a lui Martin despre luptele pentru putere din Westeros. Am văzut serialul, sunt la zi cu el și-mi place. Însă, din diverse motive, și cred că timpul e unul dintre ele, nu am reușit să mă apuc de seria neterminată încă. Așa că acest volum de povestiri a picat numai bine. Și e și o introducere potrivită în atmosfera romanelor. Violența, onoarea pătată, lupta pentru putere între prinți și duritatea vieții din Westeros – toate pot fi regăsite de-a lungul aventurilor lui Ser Duncan cel Înalt și al scutierului său – Egg.
Dunk, cavaler rătăcitor cu origini incerte, seamănă mult cu naivul și idealistul Don Quijote. Caută adevărul și onoarea tot timpul, se pune în slujba săracilor, a celor drepți și credincioși regelui. Însă naivitatea sa îi va aduce o mulțime de probleme: de la confruntări eșuate în turnir și lupte pentru salvarea onoarei unor trădători până la amestecul întâmplător într-o mare conspirație. Egg, scutier harnic, deștept și de origini nobile, își poartă tinerețea alături de Dunk, salvându-l de gafe și de unele pericole. Însă tinerețea lor cere aventură, cutezanță și acte eroice – ori toate acestea vin la pachet cu nopți petrecute la umbra copacilor, cu apă și carne uscată și îngrozitor de sărată. Însă în Westeros e o perioadă relativ calmă, în care lumea încă se luptă pentru câștigarea unui ou de dragon în dueluri onorabile și se ferește de ochii Mâinii regelui. Suntem cu o sută de ani înainte de Urzeala tronurilor și lumea încă nu s-a pus în mișcare.
Un volum bun, cu două personaje pe care nu ai cum să nu le îndrăgești. Un început perfect pentru o serie fantasy care bântuie mințile fanilor și cititorilor în ultimii ani. Așa că recomand cele trei povestiri: vă vor face poftă de a citi mai mult și mai mult înseamnă Cântec de gheață și foc.

 

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Tot spațiul dintre gândurile mele Tot spaţiul dintre gândurile mele Tot spaţiul dintre gândurile mele Bogdan Răileanu
Dacă facem abstracție de prima și ultima proză din volum (un text fantastic despre...
Zece decembrie Zece Decembrie Zece Decembrie George Saunders
Devenit unul dintre autorii vedetă ai publicului american în ultimul deceniu,...
Disparitia lui Adele Bedeau Dispariţia lui Adèle Bedeau Dispariţia lui Adèle Bedeau Graeme Macrae Burnet
Inspectorul Gorski are o viață plină de probleme. O crimă nerezolvată acum mai bine...
Cronica unui negustor de sânge Cronica unui negustor de sânge Cronica unui negustor de sânge Yu Hua
Viața lui Xu Sanguan nu e una ușoară. Nimănui nu îi este ușor în China...
Fiica ascunsă Fiica ascunsă Fiica ascunsă Elena Ferrante
Fiica ascunsă e al doilea roman al Elenei Ferrante pe care îl citesc în...