TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Căutarea intermitentă
Căutarea intermitentă Căutarea intermitentă
Eugène Ionesco

Pe imaginea lui Eugène Ionesco s-au lipit de-a lungul timpului mai multe etichete: a fost considerat eretic după ce a publicat cartea Nu, anti-român, după ce și-a exprimat în dese rânduri adversitatea față de tot ce este românesc și, bineînțeles, părintele teatrului absurd. Dar ca orice etichetă, fiecare dintre acestea nu a făcut altceva decât să scoată în evidență doar chestiuni care l-au caracterizat mai mult sau mai puțin în anumite momente ale vieții, cu precădere în perioada primei tinereți. Dar cititorul trebuie să știe că Eugène Ionesco nu a fost doar eretic, anti-român și părinte al teatrului absurd. El a fost mult mai mult decât toate acestea la un loc. A fost un om ce a simțit pregnant fiecare trăsătură a ceea ce înseamnă omenesc.

În Căutarea intermitentă îl descoperim pe adevăratul Ionesco. În cartea aceasta, reprezentând jurnalul său intim, ținut la vârsta senectuții, sunt surprinse toate trăirile lui autentice: dragostea nețărmurită față de familia sa, perpetua oscilare între modestie și vanitate în ceea ce privește destinul său literar, posteritatea sa, dar mai ales, zbaterile sale fără de răgaz în ceea ce privește esența dumnezeirii, împărtășirea de aceasta, însușirea unei vieți bine-plăcute în fața lui Dumnezeu.

Personal, am citit cartea cu creionul în mână și am subliniat la fiecare pas. Pentru că aproape fiecare gând și fiecare trăire a lui Ionesco mi se păreau revelatoare în cel mai înalt grad. Iar la final, am rămas câteva momente fără grai. 

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii Simona Antonescu
În cea de-a doua lor călătorie prin trecutul de veacuri al poporului român,...
Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană Alexia Udriște
În cea de-a treia călătorie în timp, în căutarea gemenilor din...
Pomul cel darnic Pomul cel darnic Pomul cel darnic Shel Silverstein
Cu siguranță, cea mai mare dovadă de prietenie și iubire este renunțarea de sine...
Wabi-Sabi Wabi-Sabi Wabi-Sabi Francesc Miralles
Romanul „Wabi-Sabi” poate fi socotit o continuare a bestsellerului...
Iisușii mei Iisușii mei Iisușii mei George Banu
De cele mai multe ori, când intri într-o casă și vezi multe icoane pe...