TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Câteva motive să iubești

O carte de non-ficțiune care îți va rămâne în suflet pentru totdeauna! Am iubit-o este puțin spus, am trăit-o este cea mai bună caracterizare pe care o pot face în ceea ce privește cartea „Câteva motive să iubești viața”! Matt Haig însuși este un exemplu de conștientizare a necesității de a te regăsi și de a supraviețui indiferent de circumstanțele în care te afli. 


O mărturisire pură, un curaj extraordinar și o speranță care crește pe zi ce trece sunt doar câteva cuvinte-cheie. Indiferent de tăria de caracter pe care o ai, de sensibilitatea de care dai dovadă ori de indiferența care își face simțită prezența, mai mult sau mai puțin, această poveste: 


➡️ te va face să treci printr-un carusel de emoții, de la cele mai triste (frică, neîncredere), până la cele mai frumoase (motivare, bucurie);

➡️ îți va demonstra că, dacă nu te oprești din a lupta, totul este posibil; 

➡️ și, cel mai important, te va face să nu uiți că atâta timp cât te înconjori de ceea ce-ți aduce un strop de liniște, iubire și bucurie, momentele mai puțin plăcute vor începe să se diminueze.


P.S.: Care sunt ale tale #motivesăiubeștiviața? ????


Câteva citate reprezentative:


 „Nu ești mai puțin bărbat sau mai puțin femeie sau mai puțin om dacă ai depresie [...] Așa că, ce este de făcut? Vorbește. Ascultă. Încurajează dialogul. Încurajează ascultarea.” (pg. 66)


 „[...] atunci iubirea - în cel mai bun moment al ei - e un mod de a recupera acele părți pierdute din noi înșine.” (pg. 108)


 „Aveam nevoie de cărți. Nu erau doar un bun de consum în acea perioadă a vieții mele. Erau o substanță adictivă de primă clasă. [...] Se spune că citești fie ca să evadezi, fie ca să te regăsești. Eu nu prea văd diferența. Ne găsim pe noi înșine prin evadare.” (pg. 120)


Comentarii
Articole similare
Pastoralia Pastoralia Pastoralia George Saunders
Volumul de povestiri Pastoralia al scriitorului american George Saunders a fost publicat...
Recunoștință Recunoștință Recunoștință Delphine de Vigan
Romanul Recunoștință scris de Delphine de Vigan a fost publicat inițial în anul...
Biblioteca de la miezul nopții Biblioteca de la miezul nopții Biblioteca de la miezul nopții Matt Haig
O bibliotecă, un motan și o infinitate de posibilități. Aceste elemente compun...
Jurnalul unui librar Jurnalul unui librar Jurnalul unui librar Shaun Bythell
În anul 2017, Shaun Bythell își publică însemnările făcute din...
Abatorul cinci Abatorul cinci (Serie de autor Kurt Vonnegut) Abatorul cinci (Serie de autor Kurt Vonnegut) Kurt Vonnegut
Romanul Abatorul cinci sau Cruciada copiilor. Un dans obligatoriu cu moartea de Kurt...