TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Caterina Categoric
Caterina Categoric Caterina Categoric
Patrick Modiano

„Caterina Categoric” este o cărțulie simpatică scrisă de Patrick Modiano, câștigătorul premiului Nobel din anul 2014. Cu toate că nu se numără printre cărțile mele preferate pentru copii, aleg să scriu despre ea fiindcă întotdeauna mi se pare că un scriitor bun de cărți pentru adulți, nu ar trebui deloc să se ferească să scrie cărți pentru copii și mi-aș dori să văd și-n România această atitudine mai des.

Caterina este o fetiță ce trăiește în Paris, împreună cu tatăl ei. Mama Caterinei a plecat înapoi în America, lăsându-i singuri, cu speranța că într-o zi vor merge în America și o vor revedea. Povestea Caterinei pare simplă, însă prin ochii ei nimic nu e atât de simplu. Sunt multe lucruri pe care Caterina nu le poate înțelege și și-ar dori să știe mai multe.

Caterina Categoric” este o carte foarte ușor de citit, potrivită pentru copii, dar și pentru adulți și are niște ilustrații simpatice realizate de Jean-Jaques Sempé.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Obosit de viaţă, obosit de moarte Mo Yan
Mo Yan trebuie neapărat citit, dacă nu pentru stilul fascinant și imaginile magice și...
Micul Prinț Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Antoine de Saint-Exupéry
„Micul Prinț” este, poate, cea mai iubită carte cu ilustrații din lume....
Tabăra Tabăra Tabăra Louis Sachar
„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit...
Emil și detectivii Emil şi detectivii Emil şi detectivii Erich Kästner
„Emil și detectivii”, una dintre cele mai iubite cărți de copii ale...
Inimă de cerneală Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Cornelia Funke
În „Inimă de cerneală” este vorba despre aventurile fantastice ale...