TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Catalogul fiinţelor fantastice

Am luat cartea și m-am așezat comod în fotoliu. Lângă mine, un pitic de un an și jumătate se zgâia la poze și vorbea în limba lui de înțeles doar pentru el despre pozele din carte.

Am început să-i citesc prima poveste despre Argus. Când deodată, ce să vezi!?! Din paginile cărții începură să sară Centauri, Heruvimi, Sirene, Elfi, Troli, Orci, Norne, Nuckleave, Balauri, Zmei și câte și mai câte ființe fantastice pe care cartea le adăpostea! Au încins o luptă aprigă și se fugăreau pe masă, pe birou, prin bibliotecă, pe și după televizor, se agățau de perdele, se târau pe pereți, se legănau de lustră, se piteau pe după canapea, ce să mai, un tărăboi total.  Eu și cu piticul meu stăteam stană de piatră și ne uitam la ființele care au prins viață și care făceau scandalul de pe lume. Cartea zbura de nebună prin cameră și încerca în zadar să prindă ființele care i-au scăpat dintre coperți.

Nu am reușit să vedem deznodământul pentru că, în ciuda hărmălaiei, amândoi am adormit. Dar a doua zi am văzut cartea cum stătea cuminte în bibliotecă și ne aștepta. Am mâncat micul dejun după care am luat Catalogul și, cu zâmbetul pe buze, ne-am pus din nou pe citit.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Io contra Statele Unite ale Americii Paul Beatty
Io este fiul unui sociolog de culoare controversat și a crescut fiind subiectul unor...
Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Ultima stație de pe strada pieței Matt de la Peña
    "- De ce omul acela nu vede?     - Băiete, ce ştii tu ce...
Lenin Dada Lenin Dada Lenin Dada Dominique Noguez
    Ador oamenii inteligenţi care, deşi nu cred în teorii ale...
Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Catherine cea îndărătnică Karen Cushman
Catherine cea îndărătnică este câştigătoare a Newberry Honor, o lectură...
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare Kathryn Erskine
Devon, fratele lui Caitlin, este ucis într-un school shooting, împreună cu...