TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Căsnicie

Romanul Căsnicie semnat de Dan Coman relatează povestea unui cuplu bizar. Se cunosc în autobuzul de navetiști, încep să se iubească fără a uza prea mult de cuvinte, își întemeiază o familie ce pare să funcționeze, fac doi copii și brusc totul intră în impas. El nu știe cum să îi intre în voi, ea are impresia că nu mai este destul de femeie pentru el. Un punct de cotitură în relația lor va fi Daria. Dar oare va reuși ea să salveze căsnicia lor?

Din punct de vedere literar, romanul punctează la nivelul construcției narative, descrisă printr-un zig-zag al vocilor celor doi parteneri de viață și luptă. Astfel, cititorul pătrunde în străfundurile sufletului și gândurilor fiecăruia dintre ei, astfel încât la finalul lecturii se lasă inevitabil robit de tendința de a analiza căsnicia celor doi cât mai obiectiv cu putință. Dar cine va putea să înțeleagă exact vreodată ceea ce se întâmplă între doi oameni?

Dincolo de literatură, acest roman poate fi considerat și un documentar neconvențional. Povestea celor doi, expusă ca un caz particular, devine o radiografie a familiei în societatea actuală, în care valorile de bază – iubirea, încrederea, comunicarea – sunt umbrite de oferta de import din vestul secularizat: rețele de socializare, obsesia carierei, narcisismul social și, nu în ultimul rând, dezvoltarea fără nicio limită a pornografiei care pătrunde în toate ungherele firii omenești, ca un val de nisip adus de furtună.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...