TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Casa de la marginea nopții

Un roman al unui secol trăit pe o insulă imaginară dar reală prin trăirile locuitorilor ei. Catherine Banner ne spune povestea insulei Castellamare, aflată în Mediterană, la vest de Sicilia, un spațiu plin de legende și aflată sub protecția Sfintei Agata (o tânăra ce salvase pe locuitori de blestemul plânsului, plâns ce s-ar fi auzit din peșterile insulei). Aici ajunge Amedeo Esposito, un orfan așa cum se traduce și numele său de familie, pentru a deveni doctorul insulei, locul unde va pune bazele unei familii. Se va stabili în spațiul central al insulei, în barul care dă și numele romanului, Casa de la marginea nopții.

Destul de izolată de restul Italiei, insula nu scapă de ecourile evenimentelor mondiale, Primul și Al Doilea Război Mondial, fascismul, comunismul, crizele economice, globalizarea punându-și amprenta asupra modului de viață a locuitorilor din Castellamare și a familiei lui Amedeo (care este de fapt personajul central al romanului, fiindu-ne prezentate personaje bine definite, cu un accent pe femeile acestei familii). Atribuindu-i și o pasiune pentru povești lui Esposito, autoarea prezintă și legende ale sudului Italiei, acestea intercalând cu trăirile și emoțiile personajelor sale. Un roman bine închegat ce ne arată puterea familiei și nevoia unui loc de apartenență.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Zoo Zoo Zoo Christopher Wilson
Bun venit la atracția principală a Uniunii Sovietice: grădina zoologică a Partidului...
Femeia din Orient Express Femeia din Orient Express Femeia din Orient Express Lindsay Jayne Ashford
Dacă am fost obişnuiţi până acum sa vedem numele Agathei Christie pe copertele...
Faza cu fotbalul Faza cu fotbalul Faza cu fotbalul Simon Critchley
Dat fiind faptul că sunt și eu microbist și, când am ocazia, ies și eu să dau...
Șapte ani buni Șapte ani buni Șapte ani buni Etgar Keret
Se pare că avem în față un scriitor extraordinar de proză scurtă, așa spun...
Bunica mi-a zis să-ţi spun că-i pare rău Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău Fredrik Backman
O carte inspiraţională ce ne demonstrează puterea extraordinară a poveştii. După...