Bunele maniere. Enciclopedie de stil, eleganță și savoir-vivre

Cartepedia
Cartepedia 04 Februarie, 2018
5

Timpurile noastre mai au nevoie de bunele maniere? Noi mai avem nevoie de bunele maniere? Cred că orice vremuri „strigă” după ajutorul rafinamentului și a artei de a trăi. Încă din Antichitate s-a pus în discuție rolul eticii și al rafinamentului în societate, în cetate, în familie și oriunde. Ceea ce se întâmplă astăzi nu este decât o reinventare și o redescriere reconsiderată a ceea ce a fost și este dintotdeauna valabil: arta de a fi amabil și adecvat.

Editura Baroque Books and Arts publică o minunăție de carte-enciclopedie a sărbătorii stilului și a artei de a trăi împreună cu celălalt. Cred, dincolo de a trăi împreună cu celălalt, cel mai important este să-l observi și să nu-i îngrădești intimitatea, libertatea, bucuria și… (uneori!) singurătatea celuilalt. Respectul față de tine inspiră și respectul față de celălalt; a ști să mănânci la masă, a ști să te comporți la serviciu sau a ști detalii esențiale despre cererea în căsătorie, despre alegerea cadourilor sau însemnătatea eleganței – iată câteva ingrediente indispensabile ale bunelor maniere.

Luați cartea ca pe-o-ncântare și păstrați-o pe raft, revenind la ea ori de câte ori simțiți nevoia, pentru că bunele maniere se învață! Veți afla, de exemplu, când și cum se cuvine să vorbim la telefonul mobil. Ce spuneți?

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram