Bridgerton. Eu și ducele

Andreea Crăcan
Andreea Crăcan 08 Iulie, 2021
946

Seria Bridgerton a reintrat în atenția publicului odată cu adaptarea produsă de Netflix și lansată în iarna anului 2020. Daphne Bridgerton și Simon, Ducele de Hastings, au cucerit inimile a milioane de fani, serialul devenind unul dintre cele mai urmărite producții marca Netflix. Însă diferențele dintre carte și serial sunt multe, așa că dacă ai văzut serialul și vrei să citești cartea, te va șoca să afli că Simon nu este de culoare în carte, ba chiar nu există nici măcar un personaj de culoare. Desigur, vorbim despre o carte publicată inițial în anii 2000, când nimeni nu își imagina că peste ani va apărea o platformă de streaming care va schimba complet caracteristicile personajelor și le va adapta vremurilor noastre.

Revenind la carte, Julia Quinn reușește să creioneze în detaliu o Londra somptuoasă de secol 19. Daphne și Simon se întâlnesc întâmplător, iar ceea ce începe ca o farsă nevinovată se transformă rapid în iubire. Însă iubirea nu este singura temă a acestei cărți. Bridgerton este în primul rând despre familie, iar fiecare roman al seriei prezintă povestea unuia dintre cei 8 copii ai familiei. În al doilea rând, volumul „Bridgerton. Eu și ducele” este plin de mister, situații care te vor face să te întrebi ce ai fi făcut dacă erai în locul unei tinere din acea perioadă, dar și întâmplări amuzante care te vor ajuta să dai ușor pagina și să parcurgi capitol după capitol. Nu în ultimul rând, cartea abordează teme precum loialitate și onoare.

De reținut este faptul că nu e vorba de o capodoperă a literaturii și că trebuie privit ca un roman de dragoste, nu unul istoric. De asemenea, dacă ai văzut deja serialul s-ar putea ca romanul să nu te dea pe spate. 

Eu și ducele. Bridgerton (Vol. 1)
Eu și ducele. Bridgerton (Vol. 1)
Julia Quinn
Vezi cartea
Cum să ai un club de lectură reușit
Cartepedia 27 Martie, 2024
Un club de lectură reușit poate transforma radical experiența cititului, transformând-o dintr-o acti...
Sfaturi pentru a termina o carte
Cartepedia 25 Martie, 2024
A termina de scris o carte poate părea o călătorie intimidantă, plină de obstacole și momente de înd...
Explorând Dune: O Călătorie Cinematografică pe Arrakis
Cartepedia 23 Martie, 2024
Când vorbim despre capodopere cinematografice care aduc în prim-plan universuri complexe, "Dune" de...
Philip Roth: Maestrul narativ al controverselor și introspecțiilor
Cartepedia 19 Martie, 2024
În lumea literaturii americane, Philip Roth ocupă un loc de onoare, fiind celebrat pentru explorarea...

Urmărește-ne pe Instagram