TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Biblioteca de la miezul nopții

O bibliotecă, un motan și o infinitate de posibilități. Aceste elemente compun universul Norei, protagonista din romanul „Biblioteca de la miezul nopții”, publicat în toamna anului 2020 la editura Nemira. Nora este o tânără trecută de 30 de ani și care se gândește deseori la toate greșelile trecutului. Este măcinată de întrebarea ,,Ce ar fi fost dacă” și simte că a eșuat în viață. Câteva gânduri negative mai târziu și un gest necugetat duc la apariția bibliotecii. Rafturile sunt pline de cărți, iar cărțile la rândul lor sunt reprezentarea posibilităților în care Nora și-ar fi putut trăi diferit viața.

„Biblioteca de la miezul nopții” este o carte de ficțiune care prezintă o poveste sfâșietoare dar totodată atât de bine cunoscută. Cu toții ne-am întrebat cum ar fi fost viața noastră dacă am fi ales diferit în anumite momente cheie, însă adevărul este că uneori chiar și cele mai nesemnificative acțiuni pot schimba complet viitorul. Astfel, cartea devine o veritabilă reprezentantă a categoriei de lecturi motivaționale. Norei i se oferă șansa de a-și schimba cursul vieții, dar oare aceasta să fie calea dorită de ea? Romanul explică bucuria de a trăi viața fix așa cum e ea. Deseori, tindem să ne lăsăm absorbiți de regrete și gânduri negative și uităm că ceea ce trăim deja este de fapt viața ideală pentru noi. 

Matt Haig a avut aceleași întrebări și nelămuriri, vorbind public despre problemele sale cu depresia. Tocmai de aceea, cartea aceasta, alături de alte titluri faimoase ale autorului precum „Câteva motive să iubești viața” sau „Gânduri de pe planetă nervoasă” devin exemple de povești motivaționale desprinse din realitate care merită un loc de cinste în inimile și bibliotecile noastre.

Comentarii
Articole similare
Poirot și cu mine Poirot și cu mine Poirot și cu mine David Suchet
Poirot și cu mine este titlul cărții scrise de actorul David Suchet, în...
Roșu, alb și sânge albastru Roșu, alb și sânge albastru Roșu, alb și sânge albastru Casey McQuiston
Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă primul fiu al Statelor...
Soldații. Poveste din Ferentari Soldaţii. Poveste din Ferentari (Top 10+) Soldaţii. Poveste din Ferentari (Top 10+) Adrian Schiop
Când cineva spune Ferentari te gândești direct la cartierul rău famat...
Viața mincinioasă a adulților Viața mincinoasă a adulților Viața mincinoasă a adulților Elena Ferrante
Încă o dată Ferrante ne uimește prin brutalitatea cu care își concepe...
Jurnalul unui librar Jurnalul unui librar Jurnalul unui librar Shaun Bythell
„Jurnalul unui librar” este o carte pe care orice cititor trebuie să o...