Biblioteca de la miezul nopții

Andreea Crăcan
Andreea Crăcan 06 Noiembrie, 2020
946

O bibliotecă, un motan și o infinitate de posibilități. Aceste elemente compun universul Norei, protagonista din romanul „Biblioteca de la miezul nopții”, publicat în toamna anului 2020 la editura Nemira. Nora este o tânără trecută de 30 de ani și care se gândește deseori la toate greșelile trecutului. Este măcinată de întrebarea ,,Ce ar fi fost dacă” și simte că a eșuat în viață. Câteva gânduri negative mai târziu și un gest necugetat duc la apariția bibliotecii. Rafturile sunt pline de cărți, iar cărțile la rândul lor sunt reprezentarea posibilităților în care Nora și-ar fi putut trăi diferit viața.

„Biblioteca de la miezul nopții” este o carte de ficțiune care prezintă o poveste sfâșietoare dar totodată atât de bine cunoscută. Cu toții ne-am întrebat cum ar fi fost viața noastră dacă am fi ales diferit în anumite momente cheie, însă adevărul este că uneori chiar și cele mai nesemnificative acțiuni pot schimba complet viitorul. Astfel, cartea devine o veritabilă reprezentantă a categoriei de lecturi motivaționale. Norei i se oferă șansa de a-și schimba cursul vieții, dar oare aceasta să fie calea dorită de ea? Romanul explică bucuria de a trăi viața fix așa cum e ea. Deseori, tindem să ne lăsăm absorbiți de regrete și gânduri negative și uităm că ceea ce trăim deja este de fapt viața ideală pentru noi. 

Matt Haig a avut aceleași întrebări și nelămuriri, vorbind public despre problemele sale cu depresia. Tocmai de aceea, cartea aceasta, alături de alte titluri faimoase ale autorului precum „Câteva motive să iubești viața” sau „Gânduri de pe planetă nervoasă” devin exemple de povești motivaționale desprinse din realitate care merită un loc de cinste în inimile și bibliotecile noastre.

Biblioteca de la miezul nopții
Biblioteca de la miezul nopții
Matt Haig
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram