TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bestiar
Bestiar Bestiar
Julio Cortázar

Nu-i așa că oricât de mult ne-ar plăcea magia și iluzionismul, totuși trucul acela cu iepurele scos din joben este puțin cam prăfuit? Julio Cortázar are pentru voi surogatul perfect. Nefiind magician, decât al cuvântului, el a dat viață unui personaj ce scoate iepurii din sine, pe gură. Și nu, nu îi vomită, nu vă gândiți la nimic urât. Mai degrabă îi naște, dacă vreți. Oricum, maniera tandră în care descrie actul acesta merge înspre această variantă.
Despre una ca aceasta și altele asemenea este vorba în volumul Bestiar, primul volum de proză scurtă a lui Cortazar, publicat inițial în 1951. Sunt o serie de povestioare în care personajele principale sunt diverse animale, sau doar prezențe imaginare de animale, puse în situații care mai de care mai stranii. Ele apar efectiv sau doar se insinuează de undeva din umbră, dar oricum ar acționa, au un efect cel puțin ciudat asupra personajelor umane.
Nu vă impacientați, nu sunt scenarii pentru filme horror cu animale, ci mai degrabă o serie de comedii spumoase. Așa că, spor la lectură și la vânat bestii!!!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...