Batman. Orașul Bufnițelor

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 02 Iunie, 2021
1982

Cei care au citit „Batman. Conclavul Bufnițelor”, primul volum din această nouă serie de B.D.-uri dedicate legendarului om-liliac, cu siguranță își amintesc ce bătălie sângeroasă și ce război psihologic au avut loc în prima confruntare dintre Batman și acest adversar colectiv, extrem de misterios, care se pare că până nu demult reușise să controleze din umbră toate afecerile din oraș. De asemenea, aceștia își amintesc și că atunci Batman nu a câștigat decât o bătălie, războiul rămânând deschis. Ei bine, în Orașul Bufnițelor, chiar asta se întâmplă: războiul continuă. Și nu oricum, ci într-o manieră mult mai violentă decât cea de data trecută, în parte pentru că „bufnițele” sunt mult mai numeroase decât întreaga echipă a lui Batman, care de altfel se și reunește, parțial, cu această ocazie, dar și pentru că planul acestora de a-l îngenunchea pe Batman la nivel psihologic, de a-l scoate din minți, este dus la un nou nivel, de data aceasta, răufăcătorii încercând să-i strecoare în suflet îndoiala față de părinți, inventând (sau nu) o poveste despre un frate abandonat într-un orfelinat. 


Cum s-a derulat și în această bătălie și cine a câștigat, rămâne să descoperiți singuri, citind până la capăt acest nou volum, de altfel cât se poate de generos, atât din punct de vedere cantitativ, însumând peste 200 de pagini, cât și din punct de vedere al conținutului, între paginile acestuia reunindu-se mai multe povești, având bineînțeles, legătură între ele, în unele dintre acestea apărând și alți doi vechi adversari de temut ai lui Batman, Mr. Freez și Pinguin. 


De asemenea trebuie menționat faptul că și la nivelul ilustrațiilor, Orașul Bufnițelor poate fi considerat o capodoperă a genului, iar Greg Capullo & co. pot fi trecuți deja în rândul clasicilor ilustratori de B.D.-uri din toate timpurile. Calificativ general: Wow cu artificii și nu doar pentru fani. 


Orașul bufnițelor. Batman (Vol.2)
Orașul bufnițelor. Batman (Vol.2)
Scott Snyder
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram