TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Batman. Orașul Bufnițelor

Cei care au citit „Batman. Conclavul Bufnițelor”, primul volum din această nouă serie de B.D.-uri dedicate legendarului om-liliac, cu siguranță își amintesc ce bătălie sângeroasă și ce război psihologic au avut loc în prima confruntare dintre Batman și acest adversar colectiv, extrem de misterios, care se pare că până nu demult reușise să controleze din umbră toate afecerile din oraș. De asemenea, aceștia își amintesc și că atunci Batman nu a câștigat decât o bătălie, războiul rămânând deschis. Ei bine, în Orașul Bufnițelor, chiar asta se întâmplă: războiul continuă. Și nu oricum, ci într-o manieră mult mai violentă decât cea de data trecută, în parte pentru că „bufnițele” sunt mult mai numeroase decât întreaga echipă a lui Batman, care de altfel se și reunește, parțial, cu această ocazie, dar și pentru că planul acestora de a-l îngenunchea pe Batman la nivel psihologic, de a-l scoate din minți, este dus la un nou nivel, de data aceasta, răufăcătorii încercând să-i strecoare în suflet îndoiala față de părinți, inventând (sau nu) o poveste despre un frate abandonat într-un orfelinat. 


Cum s-a derulat și în această bătălie și cine a câștigat, rămâne să descoperiți singuri, citind până la capăt acest nou volum, de altfel cât se poate de generos, atât din punct de vedere cantitativ, însumând peste 200 de pagini, cât și din punct de vedere al conținutului, între paginile acestuia reunindu-se mai multe povești, având bineînțeles, legătură între ele, în unele dintre acestea apărând și alți doi vechi adversari de temut ai lui Batman, Mr. Freez și Pinguin. 


De asemenea trebuie menționat faptul că și la nivelul ilustrațiilor, Orașul Bufnițelor poate fi considerat o capodoperă a genului, iar Greg Capullo & co. pot fi trecuți deja în rândul clasicilor ilustratori de B.D.-uri din toate timpurile. Calificativ general: Wow cu artificii și nu doar pentru fani. 


Comentarii
Articole similare
Miss Houdini Miss Houdini Miss Houdini Ligia Keșișian
Poeta Ligia Keșișian, cunoscută în lumea cultural-artistică și ca director...
Șaizecișișase șaizecișișase șaizecișișase Octavian Soviany
Octavian Soviany este fără doar și poate unul dintre cei mai mari scriitori...
Cele patru colțuri ale inimi Cele patru colțuri ale inimii Cele patru colțuri ale inimii Françoise Sagan
Așa cum se întâmplă în cazul majorității scriitorilor, și pe...
Povestiri bizare Povestiri bizare Povestiri bizare Olga Tokarczuk
Vocea încărcată de firesc pe care o folosește Olga Tokarczuk când...
Fetele visează electric Fetele visează electric Fetele visează electric Monica Stoica
Poeta Monica Stoica a apărut pe firmamentul vieții  literare românești...