Batman. Conclavul bufnițelor

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 03 Martie, 2018
1982

Noua serie Batman, demarată de scenaristul Scott Snyder și artiștii plastici Greg Capullo și Jonathan Glapion, este un proiect de dată recentă în istoria DC Comics. Ceea ce este de-a dreptul interesant, e faptul că, deși este o serie nou-nouță, își propune să rescrie povestea lui Batman de la zero. Tocmai de aceea începe cu un episod-pilot. Un episod centrat pe explorarea originilor întunecate ale lui Batman. Iar dacă până acum se știa doar că micuțul Bruce Wayne (identitatea secretă a lui Batman) a asistat neputincios la asasinarea părinților săi de către un răufăcător, fără a se pune accent pe identitatea acestuia, ci pe declanșarea traumei ce a dus la hotărârea de nezdruncinat a lui Bruce Wayne de a-și răzbuna părinții, noul scenariu vine să facă puțină lumină asupra acestui episod, focusându-se pe identitatea răufăcătorului, care se dovedește a fi parte dintr-o bandă mult mai mare și foarte bine organizată: Conclavul Bufnițelor, o societate ultra-secretă, criminală, ce și-a construit imperiul și strategia în umbra unei vechi legende urbane a orașului Gotham.

Într-adevăr, este mult spus, să facă lumină în cazul morții părinților lui Bruce și a asasinilor acestora, deoarece noii creatori ai lui Batman se dovedesc mai degrabă foarte pricepuți în a genera suspansul și mai ales în a-l întreține, astfel încât, în fața Conclavului, Batman nu va repurta în acest prim episod decât o victorie de moment, va câștiga o bătălie, dar nu și războiul. Ba dimpotrivă, abia de acum încolo ne așteptăm la o dezlănțuire de forțe fără precedent din partea slujitorilor tenebrelor.

 În ceea ce privește latura grafică a noului volum, trebuie spus că cei doi artiști reușesc să facă o echipă foarte bună, creând un Batman perfect uman. Un Batman ce se va lăsa, în momentele cheie, pradă furiei și urii dezlănțuite, transfigurându-se până în pragul bestialității, dar și un Batman îngenunchiat de emoție și de slăbiciune, în momentele cele mai puțin potrivite pentru soarta luptei sale cu forțele răului.

Conclavul bufnițelor. Batman (Vol. 1)
Conclavul bufnițelor. Batman (Vol. 1)
Greg Capullo, Scott Snyder
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram