Batman

Vlad Zver
Vlad Zver 17 Iulie, 2018
813

În momentul în care Bruce Wayne anunță că dorește remodelarea orașului Gotham, Conclavul Bufnițelor, una dintre familiile cele mai vechi și înstărite ale orașului care obișnuia să-l conducă din umbră decide să-l asasineze pe miliardar trimițându-și periculoșii asasini Talon pe urmele lui.

Din păcate, Bruce Wayne nu poate să lupte cu ucigașii feroce ce par să fie de neoprit, însă Batman da. Mergând pe urmele pierdute în istorie ale miticului Conclav, Batman se va trezi într-o încleștare feroce în care realitatea se amestecă halucinant cu fantasticul. Atât Batman cât și Bruce Wayne sunt puși să-și confrunte demonii și fricile cu asasinii Bufnițelor suflându-le în ceafă și așteptând în întuneric să facă un pas greșit. Și suntem abia la începutul poveștii...

În sfârșit, The New 52 a intrat și pe meleaguri mioritice! Dincolo de șampaniile deschise în cinstea traducerii acestui prim volum dedicat lui Batman, trebuie specificat faptul că Scott Snyder (detestatul regizor și scenarist care dă de pământ cu filmele DC) se pricepe mai bine la benzi desenate decât la filme cu super eroi. Benzile la care este scenarist nu sunt cele mai bune, dar au un ceva aparte, un ceva dat în primul rând de avântul și dedicația specifică unui fan-boy. Partea cea mai faină la povestea lui Snyder este că e plină de acțiune și violentă. Prin urmare, greu să nu placă, zic eu, mai ales că se citește ușor și cu sufletul la gură. Iar Conclavul Bufnițelor sunt genul de inamici cu care-ți place să-l vezi pe Batman că se întâlnește, chiar dacă nu sunt asasinii lui Raˋs al Ghul, Talonii sunt destul de aproape. Bufnițele mai apar și-n serialul Gotham, dacă vrei să afli mai multe despre ele. Eu sper să le regăsesc într-un titlu din jocurile Batman întrucât sunt foarte curios dacă-mi pot da aceleași bătăi de cap ca Liga Asasinilor.

Vă las, mă duc să scap Gotham-ul de Scarecrow – Vlad Zver is currently playing Batham: Arkham Knight.

Conclavul bufnițelor. Batman (Vol. 1)
Conclavul bufnițelor. Batman (Vol. 1)
Greg Capullo, Scott Snyder
Vezi cartea
Cum să ai un club de lectură reușit
Cartepedia 27 Martie, 2024
Un club de lectură reușit poate transforma radical experiența cititului, transformând-o dintr-o acti...
Sfaturi pentru a termina o carte
Cartepedia 25 Martie, 2024
A termina de scris o carte poate părea o călătorie intimidantă, plină de obstacole și momente de înd...
Explorând Dune: O Călătorie Cinematografică pe Arrakis
Cartepedia 23 Martie, 2024
Când vorbim despre capodopere cinematografice care aduc în prim-plan universuri complexe, "Dune" de...
Philip Roth: Maestrul narativ al controverselor și introspecțiilor
Cartepedia 19 Martie, 2024
În lumea literaturii americane, Philip Roth ocupă un loc de onoare, fiind celebrat pentru explorarea...

Urmărește-ne pe Instagram