TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Barem identitar. Prejudecăți colective, realități personale

Ce este și ce reprezintă identitatea noastră personală și/sau colectivă? Cine suntem când nu ne vede nimeni? Dar când ne aflăm sub lupa societății sau a social media? Care sunt prejudecățile care ne ghidează viețile și în ce ne transformă ele?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările și ideile care stau la baza colecției de eseuri „Barem identitar”. Eseurile nu vin cu răspunsuri concrete, mai ales la întrebări precum „cine sunt eu?” sau „cum mă identific eu în această lume?”, dar mai presus de asta și chiar mai important, aceste eseuri ne obligă să reflectăm la cum ne raportăm la alți oameni și la ideea de „celălalt”.

Aceste povești ne forțează să ieșim din zona noastră de confort și să analizăm cum tratăm și cum ne comportăm cu minoritățile, la cum ne așteptăm de la membrii comunităților minoritare să fie o voce a comunității lor și cum, implicit, așteptăm de la ei să presteze muncă gratuită pentru a ne educa politic, antirasist, cultural sau asupra politicilor și identităților de gen. Cel mai important este să observăm și să înțelegem modul în care folosim oamenii ca pe resurse inepuizabile de muncă, cultură, educație, fără a ne gândi cum sunt ei afectați fizic, psihic, emoțional și identitar de rolurile care le sunt impuse și cum ajung să îi schimbe.


Treisprezece eseuri extrem de personale și vulnerabile despre cât suntem de diferiți dar cât suntem de asemănători, de fapt.


Comentarii
Articole similare
The Rose that Grew From Concrete The Rose That Grew from Concrete The Rose That Grew from Concrete Tupac Shakur
Tupac Amaru Shakur (1971-1996) născut Lesane Parish Crooks este cunoscut publicului larg...
Cum să creezi un cămin Cum să creezi un cămin Cum să creezi un cămin Edward Hollis
Edward Hollis, arhitect, profesor și scriitor și-a propus să răspundă la...
Povești de seară pentru fetele rebele Povești de seară pentru fete rebele Povești de seară pentru fete rebele Elena Favilli
Fete rebele sunt acele fete care văd o limită și o transformă într-o provocare...
Elogiu umbrei Elogiu umbrei Elogiu umbrei Jun'ichirō Tanizaki
Apărut prima dată în 1933, „Elogiu umbrei” a fost tradus în...
Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare Suzanne Collins
Pentru toți fanii lui Katniss Everdeen și ai „Jocurilor Foamei”, cartea...