TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bagdad
Bagdad Bagdad
Iulia Modiga

Volumul de versuri Bagdad, apărut în colecția Incubatorul de condeie, reprezintă debutul poetic al Iuliei Modiga, o tânără ce militează foarte activ dar și pașnic pentru unirea Basarabiei cu România. Dar nu despre aceasta este vorba în poezia ei. Sau nu în mod direct.
Ea scrie mai ales despre zbaterile sale, despre iubiri neîmpărtășite, despre deziluzii sociale și în general despre o societate ce seamănă tot mai mult cu un Bagdad devastat, dar nu de bombe, ci de ignoranță, corupție și lipsă de credință.

Scriitura sa poate fi definită ca o extensie a douămiismului, fiind populată de imagini brute ale cotidianului pe care reușește să le îmbrace dintr-o singură zvâcnire de condei, dar nu pentru a le cosmetiza, ci atât cât să nu umble goale prin pagini. Căci doar adevărului îi stă bine să umble gol, nu și acestor bucăți de realitate care nu sunt altceva decât un lung șir de adevăruri ucise.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...