Aventurile lui Tintin. Tintin în Tibet

Gabriela Macsim
Gabriela Macsim 03 Septembrie, 2015
98

          Fiindcă sunt o persoană care iubește natura, animalele și în special muntele, mă simt mereu atrasă de titluri sau ilustrații ce trimit către acestea. Pe coperta volumului de benzi desenate Tintin în Tibet sunt ilustrați Tintin împreună cu patru prieteni (unul dintre ei fiind Milu-cățelul), urcând un munte înzăpezit. Nimic nu mă putea atrage mai mult spre o carte cu benzi desenate.

         În volumul Tintin în Tibet este vorba despre aventura prin zăpadă a personajului Tintin și-a prietenilor lui ce-l ajută în misiunea sa. Tintin află că un drag prieten de-al lui pe nume Chang ar fi murit pe munte în urma unui accident de avion, însă Tintin este perfect convins că prietenul lui este încă în viață și e hotărât să îl salveze. Însoțit de căpitanul Haddock, care nu ezită în a-și arăta nemulțumirea față de decizia lui Tintin, Milu și șerpașul ce este de acord, într-un sfârșit, să meargă împreună cu oamenii lui, Tintin pornește în căutarea prietenului său, Chang. Urcarea nu este deloc ușoară și grupul lui Tintin întâmpină multe probleme, dar până la urmă Tintin reușește să ajungă sus, unde a avut loc accidentul.

         Descrierea urcării pe munte este destul de realistă, excepție făcând posibilitatea ca cineva să supraviețuiască unei urcări pe munte având în bagaj doar sticle pline cu băuturi alcoolice, așa cum vedem că are căpitanul Haddock. Cartea are și părțile ei umoristice, precum aceasta, dar în mare parte este un elogiu adus loialității, prieteniei și o lecție asupra măreției și puterii muntelui.

Aventurile lui Tintin. Tintin în Tibet (Vol. 20)
Aventurile lui Tintin. Tintin în Tibet (Vol. 20)
Hergé
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram