TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aventurile baronului Münchhausen
Aventurile baronului Munchhausen Aventurile baronului Munchhausen
Gottfried August Bürger

Poveștile baronului Münchausen sunt cunoscute peste tot în lume, iar originea lor este la fel de reală pe cât este ediția completă a cărții „Aventurile baronului Münchausen” apărută la Humanitas luna aceasta. Această ediție are ilustrațiile cele mai apreciate ale acestei serii de povești, fiind realizate de Gustave Doré.

Baronul Münchausen a trăit în secolul XVIII, în Germania, și-și făcuse o reputație prin poveștile lui incredibile. Poveștile greu de crezut pe care le împărtășea cu oricine dorea să asculte aveau loc, în mare parte, pe Pământ, în timpul serviciului militar, însă alte povești aveau alte locații, de exemplu, pe Lună. Multe persoane îl luau în râs și îi jucau jocul pentru a se distra, altele cădeau în plasă și cereau mai multe detalii, dar cert este că poveștile lui aveau exact lucrul de care oamenii aveau nevoie: imaginație. Printre poveștile baronului Münchausen se numărau povești precum cea în care el se salvează singur de la înec, trăgându-se de păr, afară din lac, sau cea în care călătorește pe o ghiulea până la Lună sau cea în care folosește crengi de dafin pentru a-și coase calul tăiat în două.

Există și o ecranizare în regia lui Terry Gilliam, pentru fanii cinematografiei, dar cartea este una de avut în biblioteca personală, fiindcă niciodată nu știi când ai nevoie să ți se spună o poveste bună.

 

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Micul Prinț Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Micul Prinț. Ediție pop-up (text integral) Antoine de Saint-Exupéry
„Micul Prinț” este, poate, cea mai iubită carte cu ilustrații din lume....
Tabăra Tabăra Tabăra Louis Sachar
„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit...
Emil și detectivii Emil şi detectivii Emil şi detectivii Erich Kästner
„Emil și detectivii”, una dintre cele mai iubite cărți de copii ale...
Inimă de cerneală Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Inimă de cerneală. Trilogia Lumea de cerneală (Vol. 1) Cornelia Funke
În „Inimă de cerneală” este vorba despre aventurile fantastice ale...
Caterina Categoric Caterina Categoric Caterina Categoric Patrick Modiano
„Caterina Categoric” este o cărțulie simpatică scrisă de Patrick Modiano,...