TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Autobiografia mea

A nu se înţelege că suntem în preajma unei lecturi neinteresante.

Auzisem de ceva timp de cartea fostului manager al echipei Manchester United, iar aşteptările mele erau mari. La urma urmei, vorbim de o carieră de 27 de ani ca antrenor doar al unei singure echipei engleze, pe lângă faptul că scoțianul a mai antrenat formaţia Aberdeen pentru un deceniu. Cu toate astea, cartea nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor înalte pe care le aveam. În schimb, avem de-a face cu o autobiografie clasică, liniară, beneficiind de câteva informații de interior, însoţite de numeroase detalii de specialitate. Devine clar că puţine biografii sportive se pot ridica de la nivelul poveştii lui Agassi; detaliile vieţii private, amănuntele de natură psihologică oferă cititorului o portiţă de a înţelege ce trece prin capul marilor personalităţi, sportive sau nu; în schimb, Ferguson nu face nimic pentru a înlătura mantra legendei sale. 

Iubitorii de fotbal vor găsi detalii curioase despre relaţia antrenorului cu jucători ca Ruud Van Nistelroy, Roy Keane sau David Beckham. În plus, detaliile manageriale vă vor da o idee despre cum o echipă de mijlocul clasamentului a devenit una din cele mai mari afaceri sportive din întreaga lume.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Firmin Firmin. Aventurile unei vieţi subterane Firmin. Aventurile unei vieţi subterane Sam Savage
Firmin este numele unui șobolan născut într-o librărie second-hand într-o...
Preaiubita Preaiubita Preaiubita Toni Morrison
124 was spiteful. Full of a baby's venom   Romanul ce avea s-o propulseze pe...
Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Umberto Eco
Așa cum ne-a obișnuit în Istoria Frumuseții și Istoria Urâtului,...
Pe linie Serena Williams. Pe linie Serena Williams. Pe linie Serena Williams
Ca un mare fan al tenisului, am îmbrățișat inițiativa editurii Publica de a...
De profundis De Profundis De Profundis Oscar Wilde
Wilde l-a întâlnit pe Alfred Douglas (destinatarul acestei scrisori de 50000...