TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Atlasul frumuseții
Atlasul frumuseții Atlasul frumuseții
Noroc Mihaela

Înainte de a fi o carte, Atlasul Frumuseții a fost un amplu proiect. Iar înainte de a fi proiect, a fost o pasiune ce-a ars cu vâlvătaie, ce a fost obligată să se stingă, dar care a avut forța interioară pentru a se reaprinde. Mihaela Noroc a călătorit în peste 50 de țări, de pe toate continentele lumii și a fotografiat peste 500 de femei al căror nume comun este frumusețea. Cu siguranță nu sunt acestea singurele femei frumoase. Cu siguranță nici autoarea nu a vrut să spună asta. Cele 500 de femei privilegiate, alese să definească frumusețea, sunt doar certificatul de atestare a adevărului că fiecare femeie este frumoasă în felul ei. Sunt patentul cuplului de sinonime: femeie = frumusețe.

Ceea ce atrage atenția la femeile fotografiate de Mihaela Noroc este faptul că mare parte dintre acestea nu sunt machiate absolut deloc. Multe dintre ele sunt surprinse în mediul lor natural, fie în preajma casei, fie la piață, fie la lucru: la munca câmpului sau la râu, la spălat rufe. Pentru acestea, cuvântul „cosmetice” nu are o prea mare importanță. Ele poartă în sine sensul primordial al acelui „cosmo - cosmou” grecesc, care desemnează atât lumea, înțeleasă ca univers, cât și ideea de armonie, ordine, lipsă a oricărei fisuri în creație. Frumusețea femeilor cuprinse între paginile acestui album vine exclusiv din coordonarea perfectă a frumuseții exterioare cu cea interioară care o pune și mai mult în valoare, săvârșind acel miracol prin care femeile reușesc să strălucească, să emane lumină, pace și căldură în jurul lor.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Întunericul Întunericul Întunericul Lemony Snicket
Nu se știe exact de ce, dar mai tuturor copiiilor le este frică de întuneric. Dar...
Păpușa Păpușa Păpușa Ismail Kadare
Marcat de moartea mamei sale, și mai ales de faptul că în ultimele ei zile...
Sărbătoarea neînsemnătății Sărbătoarea neînsemnătăţii Sărbătoarea neînsemnătăţii Milan Kundera
Alain, Ramon, Charles, personaje obscure, vag desenate de către Kundera, se...
Tăierea fecioarelor Tăierea fecioarelor Tăierea fecioarelor Tatiana Niculescu
Despre Tăierea fecioarelor a Tatianei Niculescu s-a scris deja destul de mult....
Domnul Ibrahim și florile din Coran Domnul Ibrahim şi florile din Coran Domnul Ibrahim şi florile din Coran Eric-Emmanuel Schmitt
Moise este un copilandru evreu, ce trăiește în cartierul evreiesc al Parisului,...