TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Asasinul din umbră

Pentru prima dată tradus în română, Brent Weeks ocupă deja un loc important în raftul de fantasy de primă mână. Asasinul din umbră e un roman care cere puțină răbdare din partea cititorului, amestecă intriga politică cu cea eroică. Îl cunoaștem Azoth, un puști care copilărește printre gunoaie și crime în suburbii și căruia i se îndeplinește visul de a deveni ucenicul unui asasin profesionist, însă viața sa e trăită tot timpul pe muchia cuțitului, împărțită între recunoștință, datorie și multă durere. Citim apoi despre maestrul său, celebrul mătrășitor Durzo Blint pentru care asasinatul e o artă nobilă. Apoi trecem repede prin anii uceniciei, micile rivalități din suburbii și cartierele mărginașe sunt lăsate uitării în fața intrigilor politice. Azoth devin Kyllar, pătrunde în lumea nobilor pentru a-și forma prieteni și dușmani noi. Învața arta manipulării, a luării vieții, dar și puțină magie. Prea puțină pentru cât îi cere mătrășitorul.

Copilăria însă îi dictează destinul, în curând vechii dușmani se reîntorc și Cenaria, orașul în care Kyllar își face veacul, e în pericol de a dispărea sub ocupație străină. Tânărul Azoth luptă pentru a-și salva viața și prietenii, însă totul face parte dintr-un plan mai larg și mai complex pe care cititorii îl vor afla doar în capitolele finale.

Asasinul din umbră e un adevărat thriller fantasy. Dacă ai citit câteva pagini, cu siguranță că vei dori să vezi ce se va întâmpla cu Azoth, Păpușa, Șobolanul, Jarl sau temuta Mamă K. Pentru că niciunul nu scapă de ceea ce îi este destinat să devină. Iar crima și trădarea sunt cuvintele esențiale în lumea Cenariei.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri Radu Paraschivescu
Colecție de proză scurtă despre copilărie, adolescență, primii ani de tinerețe...
În furtuni de oțel În furtuni de oțel În furtuni de oțel Ernst Junger
Pentru cei care au văzut excelentul film al lui Christopher Nolan – Dunkirk,...
Primăvara la Roma a doamnei Stone Primăvara la Roma a doamnei Stone Primăvara la Roma a doamnei Stone Tennessee Williams
Romanul lui Tennessee Williams este o dramă bine scrisă despre întâlnirea...
Ai uitat să râzi Ai uitat să râzi Ai uitat să râzi Bogdan Munteanu
Deși mai are două cărți scoase la editura Limes (cu distribuție minoră, probabil),...
Bonsai Bonsai Bonsai Alejandro Zambra
Emilia și Julio au în comun o minciună: amândoi susțin că l-au citit pe...