TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Asasinul din umbră

Pentru prima dată tradus în română, Brent Weeks ocupă deja un loc important în raftul de fantasy de primă mână. Asasinul din umbră e un roman care cere puțină răbdare din partea cititorului, amestecă intriga politică cu cea eroică. Îl cunoaștem Azoth, un puști care copilărește printre gunoaie și crime în suburbii și căruia i se îndeplinește visul de a deveni ucenicul unui asasin profesionist, însă viața sa e trăită tot timpul pe muchia cuțitului, împărțită între recunoștință, datorie și multă durere. Citim apoi despre maestrul său, celebrul mătrășitor Durzo Blint pentru care asasinatul e o artă nobilă. Apoi trecem repede prin anii uceniciei, micile rivalități din suburbii și cartierele mărginașe sunt lăsate uitării în fața intrigilor politice. Azoth devin Kyllar, pătrunde în lumea nobilor pentru a-și forma prieteni și dușmani noi. Învața arta manipulării, a luării vieții, dar și puțină magie. Prea puțină pentru cât îi cere mătrășitorul.

Copilăria însă îi dictează destinul, în curând vechii dușmani se reîntorc și Cenaria, orașul în care Kyllar își face veacul, e în pericol de a dispărea sub ocupație străină. Tânărul Azoth luptă pentru a-și salva viața și prietenii, însă totul face parte dintr-un plan mai larg și mai complex pe care cititorii îl vor afla doar în capitolele finale.

Asasinul din umbră e un adevărat thriller fantasy. Dacă ai citit câteva pagini, cu siguranță că vei dori să vezi ce se va întâmpla cu Azoth, Păpușa, Șobolanul, Jarl sau temuta Mamă K. Pentru că niciunul nu scapă de ceea ce îi este destinat să devină. Iar crima și trădarea sunt cuvintele esențiale în lumea Cenariei.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Băiatul sălbatic Băiatul sălbatic Băiatul sălbatic Paolo Cognetti
Scriitorul italian Paolo Cognetti, câștigător deja al premiul Strega, revine pe...
Cântec lin Cântec lin Cântec lin Leïla Slimani
Romanul Leïlei Slimani începe brusc și violent cu o crimă...
Și, deodată, cineva bate la ușă Și, deodată, cineva bate la ușă Și, deodată, cineva bate la ușă Etgar Keret
Citindu-i volumul de memorii și eseuri apărut deja la Humanitas (Șapte ani buni), eram...
Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Acum nici tăcerea nu-ți mai aparține Aslı Erdoğan
Pe data de 17 august 2016, Aslı Erdoğan, alături de alți membri ai...
Mitologia nordică Mitologia nordică Mitologia nordică Neil Gaiman
Neil Gaiman este unul dintre scriitorii mei preferați când vine vorba de fantasy...