TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Asasinul din umbră

Pentru prima dată tradus în română, Brent Weeks ocupă deja un loc important în raftul de fantasy de primă mână. Asasinul din umbră e un roman care cere puțină răbdare din partea cititorului, amestecă intriga politică cu cea eroică. Îl cunoaștem Azoth, un puști care copilărește printre gunoaie și crime în suburbii și căruia i se îndeplinește visul de a deveni ucenicul unui asasin profesionist, însă viața sa e trăită tot timpul pe muchia cuțitului, împărțită între recunoștință, datorie și multă durere. Citim apoi despre maestrul său, celebrul mătrășitor Durzo Blint pentru care asasinatul e o artă nobilă. Apoi trecem repede prin anii uceniciei, micile rivalități din suburbii și cartierele mărginașe sunt lăsate uitării în fața intrigilor politice. Azoth devin Kyllar, pătrunde în lumea nobilor pentru a-și forma prieteni și dușmani noi. Învața arta manipulării, a luării vieții, dar și puțină magie. Prea puțină pentru cât îi cere mătrășitorul.

Copilăria însă îi dictează destinul, în curând vechii dușmani se reîntorc și Cenaria, orașul în care Kyllar își face veacul, e în pericol de a dispărea sub ocupație străină. Tânărul Azoth luptă pentru a-și salva viața și prietenii, însă totul face parte dintr-un plan mai larg și mai complex pe care cititorii îl vor afla doar în capitolele finale.

Asasinul din umbră e un adevărat thriller fantasy. Dacă ai citit câteva pagini, cu siguranță că vei dori să vezi ce se va întâmpla cu Azoth, Păpușa, Șobolanul, Jarl sau temuta Mamă K. Pentru că niciunul nu scapă de ceea ce îi este destinat să devină. Iar crima și trădarea sunt cuvintele esențiale în lumea Cenariei.

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

În viață În viață În viață Yu Hua
Considerat unul dintre cei mai buni prozatori chinezi contemporani, Yu Hua a...
Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Ce-am pierdut în foc Mariana Enriquez
Lumea Marianei Enriquez e o lume de coșmar. O lume în care violența, macabrul,...
Nocturne. Cinci povești despre muzică și amurg Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg Kazuo Ishiguro
Când știi că prozatorul nostru e născut în Japonia, dar de mic copil a...
Cei opt munți Cei opt munți Cei opt munți Paolo Cognetti
Unul dintre cele mai bune romane citite în acest an, Cei opt munți al italianului...
Războiul mondial al Fumătorilor Razboiul Mondial al Fumătorilor Razboiul Mondial al Fumătorilor Marin Mălaicu-Hondrari
Ricardo Rivas Ponti este președintele unuia dintre cele mai controversate state aflate...