TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Apicultorul din Alep
Apicultorul din Alep Apicultorul din Alep
Christy Lefteri

Pe parcursul întregii povești am trăit foarte multe emoții, așa cum nu mi s-a mai întâmplat de ceva timp când citeam o carte. Această poveste este o ficțiune istorică, prin urmare ne prezintă fapte cât se poate de reale. Și, când acestea sunt pricinuite de război, totul capătă o nuanță sumbră, din care însă nu lipsesc speranța și perseverența. Firul narativ se împarte între trecut și prezent, ceea ce ne permite să aflăm întreaga poveste a apicultorului din Alep.


Trăirile pe care le au Nuri și Afra ne pun față în față cu ororile pricinuite de război. Când tot ce ai mai drag este distrus într-o clipă, în sufletul tău au loc schimbări radicale: devii distant, rămâi ancorat în trecut ori crezi că nimic nu va mai fi la fel vreodată. Însă, atâta timp cât găsești o motivație (în cazul lui Nuri fiind atât conversațiile prin email cu vărul său, cât mai ales un băiețel a cărui poveste de viață și înfățișare seamănă izbitor cu cea a fiului său, Sami), poți continua să mergi pe drumul către un loc lipsit de orice pericol.


Și, când ajungi la destinație, poți începe procesul de vindecare a sufletului, înveți din nou cum să trăiești într-o lume în care nu mai ai de ce să te simți în pericol și, cel mai important, restabilești legăturile pierdute cu cei dragi.


Câteva citate reprezentative:

„Unde sunt albine, sunt și flori, iar unde sunt flori, există speranță și o nouă viață.” (pg. 34)

„Nu trece zi în care să nu mă întreb cum am ajuns în situația asta, cum se poate ca viața să fie atât de crudă. Mai tot timpul aș vrea să nu mai fiu în viață. Gândurile care mă macină m-au otrăvit, sunt prada lor. [...] Aș vrea să scap cumva din temnița care a devenit mintea mea, să mă eliberez de lumea asta și de tot ce am trăit și am văzut în ultimii ani.” (pg. 93)

„Yuanfen era o forță misterioasă care face ca două vieți să se intersecteze într-un mod profund, plin de semnificații.” (pg. 185)


Comentarii
Articole similare
Hippie Hippie Hippie Paulo Coelho
Mi-a plăcut foarte mult această poveste, mai ales că toate întâmplările...
Vraja spinilor Vraja spinilor Vraja spinilor Margaret Rogerson
Această poveste m-a fermecat iremediabil încă de la cuvintele pe care autoarea ni...
Războiul lui Hannah Războiul lui Hannah Războiul lui Hannah Jan Eliasberg
Un roman de ficțiune istorică inspirat din povestea celebrei fiziciene Lise Meitner...
Semnul celor patru Semnul celor patru Semnul celor patru Arthur Conan Doyle
Am citit deja seria de patru volume „Aventurile lui Sherlock Holmes” scrisă...
Verity Verity Verity Colleen Hoover
Un thriller psihologic pe care nu l-am putut lăsa din mână și care a devenit al...