TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Amuleta

Mi-a plăcut foarte mult romanul acesta grafic, deși toată noaptea m-am gândit la sărmana Emily și la pericolele care o pândesc din orice colț. Emily și fratele ei, Navin, trebuie să treacă peste unul dintre cele mai grele momente din viața lor: accidentul în urmă căruia tatăl lor a murit. Mutați la țară, într-o casă veche, prăfuită și cam înspăimântătoare, dacă mă întrebați pe mine, Emily descoperă o amuletă care pare să îi vorbească. Nu apucă însă să se familiarizeze cu amuleta, că o creatură urâtă și scârboasă îi răpește mama. Încercând să o salveze, Emily și Navin se trezesc într-o altă lume. O lume în care pericolele și creaturile ciudate încearcă să îi ucidă sau, măcar, să le fure amuleta.

Cei doi frați vor găsi însă o casă ciudată, cu o mulțime de roboți prietenoși, dar capricioși, și un pat, în care zace bolnav străbunicul lor, Silas Charnon, cel care îi lasă lui Emily drept moștenire puterea de a deține amuleta. Ce e amuleta, ce sunt rașchetele, ce e creatura lipicioasă numită Syberian și cum pot cei doi puști să-și salveze mama, doar citind carte veți afla toate acestea.

Vă avertizez că romanul e înfricoșător, deși foarte frumos desenat. Eu l-am avut pe Mișa lângă mine și amândoi am citit cu inima cât un purice povestea Amuletei. Așa că vă sfătuiesc să găsiți și voi un prieten sau o prietenă pentru a citi cartea aceasta. Chiar și un motan grozav, cum e Mișa al meu!

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Fereastra fantastică Fereastra Fantastică (vol. III) Fereastra Fantastică (vol. III) Lemony Snicket
După ce am terminat de citit și Fereastra fantastică, al treilea volum din...
Insula roboților Insula roboților Insula roboților Peter Brown
Roboțica Roz nu știe prea multe despre ea și despre creatorii ei. Naufragiată pe o...
Melcușorul Melcușorul Melcușorul Lavinia Branişte
Ei bine, dragilor, cartea aceasta e atât de frumoasă, tristă și bine scrisă...
Refugiul reptilelor Refugiul Reptilelor (vol. II) Refugiul Reptilelor (vol. II) Lemony Snicket
Dacă ați citit primul roman despre aventurile fraților Baudelaire, știți că nimic...
Copacul cu 13 etaje Copacul cu 13 etaje Copacul cu 13 etaje Andy Griffiths
Vai și amar de capul meu! Andy și Terry sunt doi năzdrăvani teribili! Au o casă...