Amuleta

Irina Dumbravă
Irina Dumbravă 10 Iunie, 2018
2148

Mi-a plăcut foarte mult romanul acesta grafic, deși toată noaptea m-am gândit la sărmana Emily și la pericolele care o pândesc din orice colț. Emily și fratele ei, Navin, trebuie să treacă peste unul dintre cele mai grele momente din viața lor: accidentul în urmă căruia tatăl lor a murit. Mutați la țară, într-o casă veche, prăfuită și cam înspăimântătoare, dacă mă întrebați pe mine, Emily descoperă o amuletă care pare să îi vorbească. Nu apucă însă să se familiarizeze cu amuleta, că o creatură urâtă și scârboasă îi răpește mama. Încercând să o salveze, Emily și Navin se trezesc într-o altă lume. O lume în care pericolele și creaturile ciudate încearcă să îi ucidă sau, măcar, să le fure amuleta.

Cei doi frați vor găsi însă o casă ciudată, cu o mulțime de roboți prietenoși, dar capricioși, și un pat, în care zace bolnav străbunicul lor, Silas Charnon, cel care îi lasă lui Emily drept moștenire puterea de a deține amuleta. Ce e amuleta, ce sunt rașchetele, ce e creatura lipicioasă numită Syberian și cum pot cei doi puști să-și salveze mama, doar citind carte veți afla toate acestea.

Vă avertizez că romanul e înfricoșător, deși foarte frumos desenat. Eu l-am avut pe Mișa lângă mine și amândoi am citit cu inima cât un purice povestea Amuletei. Așa că vă sfătuiesc să găsiți și voi un prieten sau o prietenă pentru a citi cartea aceasta. Chiar și un motan grozav, cum e Mișa al meu!

Păstrătoarea pietrei. Amuleta (Vol.1)
Păstrătoarea pietrei. Amuleta (Vol.1)
Kazu Kibuishi
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram