Am să te iubesc până la sfârşitul lumii

Cartepedia
Cartepedia 22 Decembrie, 2017
5

Am să te iubesc până la sfîrșitul lumii este o carte despre revigorarea iubirii prin vers, despre cum poți să-l trăiești pe celălalt iubindu-l, despre cum ceea ce îmblânzești devine al tău, prin forța cuvântului. Cartea a apărut în 2013 la Editura ART, sub semnătura lui Marius Tucă. Jurnalistul care ani la rând a făcut show-ul TV cel mai urmărit al României, și-a arătat partea poetică a lumii sale interioare. Versul lui Marius Tucă unge sufletul, e scris cu dragoste și simplitatea cea mai frumoasă a interiorității.

Cartea trezește, inspiră și respiră, de altfel, poate fi un cadou perfect pentru iubit/iubită. Conține sumedenii de declarații de dragoste, în care ne regăsim și găsim motive pentru care trebuie să credem că „frumusețea va salva lumea”. De altfel, cred că și lui Dostoievski i-ar fi plăcut să citească asemenea poeme despre salvarea lumii noastre prin dragoste, care-i frumusețea supremă. Versurile pur și simplu curg dintr-un râu al iubirii, al iubirii necondiționate, fără banalitate. Țara poemului lui Tucă este diafană, plină de femei de iubit. De fapt, la fiecare poezie îmi imaginam femeia pentru care a scris, care l-a inspirat. Sau care ar fi putut fi. Versul său lasă liber la iubit, de altfel, conține și niște sfaturi: „Lasă dragostea să respire/ N-o hărțui emoțional, sentimental/ N-o pune la zid/ Nu există pluton de execuție pentru ea”. 

Printre poeziile pline de tandrețe se strecoară și tandreți actuale, cum ar fi: „Știu că ești în spatele pozelor celebre/ Îți simt fragilitatea prin tot Facebook-ul/ Și teama de a posta ceva la poemele mele/ Lasă orgoliul la o parte și dă-mi un like!”.  Marius Tucă este și foarte activ pe rețelele de socializare, unde își publică multe dintre creațiile sale și a devenit viral. 

Dacă tot este perioada cadourilor, vă invit să faceți pasul spre raftul de poezie, de unde să alegeți volumul semnat de Marius Tucă, nu veți da greș. În plus, volumul arată foarte bine grafic și place tocmai pentru simplitatea cu care este realizată. Vă doresc lectură plăcută și dragoste fără sfârșit de lume. Fluturi în stomac s-aveți!

Am să te iubesc până la sfârşitul lumii
Am să te iubesc până la sfârşitul lumii
Marius Tucă
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram