Am ADHD, dar învăț să-l controlez

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 05 August, 2021
1982

Lucas are ADHD, o tulburare de comportament, din cauza căreia nu se poate concentra, nu are astâmpăr, nu are răbdare, sare peste anumite etape, lasă lucrurile neterminate și poate cel mai grav, nu îi place să respecte regulile. Iar toate acestea îi provoacă o mulțime de neplăceri și de frustrări, atât acasă, cât mai ales la școală. De ce spun „mai ales” la școală? Pentru că, dacă cei de acasă sunt mai dispuși să îl înțeleagă, cei de la școală nu se dovedesc la fel de empatici: doamna învățătoare nu pare dispusă să îi tolereze lipsa de atenție și cu atât mai puțin faptul că răspunde la oră neîntrebat și fără să ridice mâna înainte; iar în recreație, colegii și prietenii săi nu se arată nici ei mai empatici atunci când el nu respectă regulile jocului de baseball.


Momentan, nu există nicio metodă prin care ADHD să se vindece definitiv, însă el poate fi ținut în frâu printr-o formă de tratament și mai ales cu sprijinul părinților și al celor apropiați care trebuie să îl ajute pe cel afectat de această tulburare comportamentală să se descopere pe sine, să se înțeleagă, să se accepte și cel mai important, să îl învețe să își controleze impulsurile, să își educe nerăbdarea, să își pună ordine în activități și în general, în viață. 


Cu ajutorul unui medic specialist și al familiei sale, Lucas, băiatul din poveste, a reușit să își controleze tulburările de comportament. Și toți oamenii din jurul lui, și cei de acasă și cei de la școală, sunt mândri de el. Iar dacă el a reușit, cu siguranță vor reuși și ceilalți copii cu ADHD. Pentru că anume lor și părinților acestora le este adresată această cărțulie, ce conține, la final, și o serie de informații esențiale menite să le vină în ajutor. 


Am ADHD, dar învăț să-l controlez! Vreau să înțeleg!
Am ADHD, dar învăț să-l controlez! Vreau să înțeleg!
Meg Belviso, Pamela Pollack
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram