TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Alegerea Sofiei
Alegerea Sofiei Alegerea Sofiei
William Styron

Cunoscut probabil mai mult pentru adaptarea sa cinematografică (având ca personaj principal pe Meryl Streep), romanul americanului Styron redă povestea lui Stingo, un scriitor din Sudul Statelor Unite al cărui nouă relație de prietenie cu imigrantul evreu Nathan și soția sa polonezo-catolică, Sofia, se va dovedi atât sursă de inspirație, cât și sursa numeroaselor deraieri sentimentale. Trebuie menționat că atât Sofia, cât și Nathan au cicatrici emoționale adânci, fiecare încercând să-și împace demonii în feluri diferite, fie că vorbim despre alcool sau cocaină. Personajul principal este Sofia Zawistowska, supraviețuitoarea unui lagăr de concentrare german, decizia pe care a fost forțată s-o ia fiind nucleul întregii narațiuni. Romanul tratează matur și non-părtinitor teme ca opresiunea, instabilitate psihică, segregarea rasială, relațiile abuzive, transformându-se uneori chiar în proză erotică.

Acest roman i-a fost recomandat lui Fidel Castro de către marele Gabriel García Márquez. Rămânând impresionat, dictatorul i-a oferit o invitație americanului de a vizita Cuba, contextul ideologic împiedicându-l, totuși, pe Styron să onoreze invitația.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Firmin Firmin. Aventurile unei vieţi subterane Firmin. Aventurile unei vieţi subterane Sam Savage
Firmin este numele unui șobolan născut într-o librărie second-hand într-o...
Preaiubita Preaiubita Preaiubita Toni Morrison
124 was spiteful. Full of a baby's venom   Romanul ce avea s-o propulseze pe...
Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Istoria tărâmurilor și locurilor legendare Umberto Eco
Așa cum ne-a obișnuit în Istoria Frumuseții și Istoria Urâtului,...
Pe linie Serena Williams. Pe linie Serena Williams. Pe linie Serena Williams
Ca un mare fan al tenisului, am îmbrățișat inițiativa editurii Publica de a...
De profundis De Profundis De Profundis Oscar Wilde
Wilde l-a întâlnit pe Alfred Douglas (destinatarul acestei scrisori de 50000...