500 de lucruri de încercat într-o viață

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 07 Iunie, 2018
1982

Recunosc, nu am avut niciodată o listă cu lucrurile pe care să vreau să le realizez în viață. Asta nu înseamnă că nu am avut sau nu am încă vise sau proiecte de viitor. Doar că nu mi-a stat niciodată mintea la această tactică, de a le înregistra pe o listă, pentru a le bifa de-a lungul timpului. Firește, mă ghidam după proverbul acela străvechi, conform căruia, te poți numi un om împlinit, dacă ai construit o casă, ai făcut un copil și ai plantat un pom. Până la această vârstă, din păcate nu am bifat decât ultimul deziderat. Ceea ce, iarăși trebuie să recunosc, nu prea îmi dădea dreptul să fiu o persoană mulțumită de viața mea. 

Acestea fiind spuse, este clar că am luat această carte în mână dintr-un fel de curiozitate, amestecată cu o mare doză de plictiseală. Iar plictiseala a fost prima care a fugit, căci după primele pagini deja eram într-o bună dispoziție de zile mari. Am aflat cu această ocazie că viața poate fi într-adevăr frumoasă și pentru multe alte motive decât cele enumerate mai sus, în proverb. Că esențial pentru optima desfășurare a vieții este și mersul desculț prin iarbă, bătaia cu mâncare sau și mai bine, cu tort, o excursie cu prietenii, fredonarea unui cântec, scrierea unui poem, îndrăgostirea și exprimarea sinceră și directă a sentimentelor și altele asemenea, pe care eu le-am făcut deja până acum, unele chiar repetitiv. 

La o relectură a cărții, mi-am bifat lucrurile pe care deja le-am făcut, multe dintre ele, fără a realiza cât sunt de importante. Din toate cele 500, am realizat până acum 200. Ceea ce, iarăși trebuie să recunosc, mi-a adus o stare de spirit foarte bună. Pot spune liniștit că sunt în grafic. Dar voi? N-ar strica să vă faceți testul. Măcar și numai pentru amuzament. Va fi o distracție pe cinste. Garantez!  

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram