TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
27 de pași
27 de pași 27 de pași
Tibi Ușeriu

Tibi Ușeriu a devenit faimos și ultra-faimos după ce a câștigat 6633 Arctic Ultra, ceea ce se traduce printr-un ultra-maraton la Polul Nord, de 566 de kilometri. Așadar, faima și valul de considerație cu care este astăzi învăluit, i se cuvin pe deplin. Dar de ce o fi ținut el să scrie și o carte despre sine însuși? Ați crede poate că din dorința de a deveni și mai popular, sau pentru a se asigura că numele său va rămâne mult și bine ancorat în memoria colectivă a societății românești. Dar nu este deloc așa. Cartea lui Tibi Ușeriu este înainte de toate un exercițiu de sinceritate, atât cu sine însuși cât și cu cei ce au ajuns să-l divinizeze poate, fără a-l cunoaște absolut deloc, decât ca pe super-omul care a biruit ultra-arctic-maratonul. Este cartea în care vorbește deschis despre demonii săi, care nu au fost puțini, și despre lupta sa cu aceștia. Și despre cum a devenit alergatul pe distanțe lungi și foarte lungi o metodă în plus de a își regla conturile cu acești demoni interiori ce păreau invincibili. 

27 de pași este astfel o carte-spovedanie, dacă vreți. Dar dincolo de aceasta, este o fascinantă poveste despre viață, despre conștientizare, asumare și lupta absurdă cu sinele rebel. Și nu am spus întâmplător, o poveste, ci pentru că stilul narativ al lui Tibi Ușeriu este unul surprinzător de... bogat în figuri de stil. Deși vine dintr-o sferă străină scrisului și obiceiurilor culturale, el poate oricând rivaliza cu mulți dintre scriitorii omologați ca atare. Cine știe, poate că respirând în viteză aerul de pe atâtea continente s-o fi contaminat fără să știe cu vreun virus creator. Îi urăm să-l țină cât mai mult! 

Comentarii

ARTICOLE SIMILARE

Cărțile care ne-au făcut oameni Cărţile care ne-au făcut oameni Cărţile care ne-au făcut oameni Dan C. Mihăilescu
Faptul că există oameni, și în special tineri, care ar vrea să citească, dar...
Pușca de vânătoare Puşca de vânătoare Puşca de vânătoare Yasushi Inoue
O poveste de dragoste descrisă în trei cuvinte: nelegiuire, moarte, dragoste. O...
Douăzeci și patru de ore din viața unei femei Douăzeci şi patru de ore din viaţa unei femei Douăzeci şi patru de ore din viaţa unei femei Stefan Zweig
Stefan Zweig – scriitorul obsedat de obsesiile oamenilor. Așa ar putea să scrie...
Tata, eu glumesc serios! Tata, eu glumesc serios! Tata, eu glumesc serios! Robert Şerban
Cu siguranță toți copiii sunt simpatici atunci când învață să...
A iubi înseamnă a ierta A iubi înseamnă a ierta A iubi înseamnă a ierta Savatie Baștovoi
Savatie Baștovoi a fost printre primii preoți V.I.P. din societatea românească....