TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru

Cu greu ținem pasul cu ritmul amețitor al modernității care de multe ori este copleșitor și provoacă mult haos în viața noastră, făcându-și apariția stresul, depresia sau anxietatea socială. Din acest motiv oamenii sunt în căutare continuă de soluții cu ajutorul cărora să-și regăsească calmul și echilibrul emoțional.

„12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru” este o carte de sfaturi pentru viață cu ajutorul cărora putem depăși haosul ce ne înconjoară. Însă Jordan Peterson nu doar propune câteva reguli, ci vine în completare cu povești relevante, punând la bătaie cunoștințele sale din multe domenii pentru a ilustra și explica de ce niște reguli bune nu reprezintă doar niște restricții, ci sunt niște ingrediente necesare atingerii scopurilor noastre și accesării unei vieți mai împlinite și mai libere. Autorul se raportează în această carte la povești personale, psihologie, filosofie, făcând referire și la câteva analogii mitologice-biblice. Plecând de la marile religii ale lumii, dar și de la capodoperele literare și filosofice ale unor autori precum Dostoievski, Goethe sau Nietzsche, scriitorul ne îndeamnă să ne asumăm răspunderea pentru existența noastră tragică, să revenim la virtuțile clasice (disciplină, curaj, onestitate) și să redescoperim vechile adevăruri și valori care ne pot ajuta să ducem o viață mai bună.

Unul dintre lucrurile asupra cărora autorul atrage atenția este ideologia, îndemnându-i pe cititori să fie precauți în preajma ei, indiferent cine o propagă și în ce scop. Ideologiile sunt idei simple care-și propun să explice complexitatea lumii și să ofere soluții pentru perfecționarea ei. Ideologii sunt oameni care pretind că știu cum „să facă lumea un loc mai bun”, înainte de a se fi ocupat de haosul din propria viață, fiind un semn de aroganță, iar una dintre cele mai importante teme ale cărții de față este „fă-ți ordine mai întâi în propria casă”, sugestie pentru care autorul oferă o serie de sfaturi practice. Cartea este structurată în 12 capitole, fiecare conținând câte o regulă de viață, ca de exemplu: „Stai drept și trage umerii înapoi”, „Fă-ți ordine în propria casă înainte de a judeca lumea”, „Spune adevărul – sau cel puțin nu minți”, „Pornește de la premisa că s-ar putea ca persoana pe care o asculți să știe ceva ce tu nu știi” etc.

Prin urmare, această carte oferă cititorului câteva informații utile despre cum să gestioneze mai bine conflictul interior și exterior al omului într-o lume extrem de dinamică și de schimbătoare.                                                                                        

Comentarii
Articole similare
Inima întunericului Inima întunericului (Top 10+) Inima întunericului (Top 10+) Joseph Conrad
„Inima întunericului” este una dintre cele mai controversate cărți...
Dune Dune (Vol.1) Dune (Vol.1) Frank Herbert
Editura Nemira ne propune o reeditare a celebrului roman „Dune”, având...
Maestrul şi Margareta Maestrul şi Margareta Maestrul şi Margareta Mihail Bulgakov
„Maestrul și Margareta” este cel mai cunoscut roman al clasicului rus Mihail...
Femeia în roșu Femeia în roşu (Top 10+) Femeia în roşu (Top 10+) Adriana Babeţi
Romanul „Femeia în roșu” este inedit în literatura română...