TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
111 cele mai frumoase poezii

     Poetul Radu Stanca împărtășește pe nedrept soarta poeților provinciali, adică a acelora care au ales să creeze în orașe de provincie. S-ar fi putut bucura de popularitatea meritată în momentul în care actorul Florian Pittiș a interpretat magistral poezia sa, Corydon. Dar se pare că poezia în sine a devenit mai cunoscută decât autorul ei sau a fost mai degrabă asociată cu recitatorul.

     Cu toate acestea, poetica lui Radu Stanca este foarte vastă și cunoaște o foarte mare diversitate de forme estetice și stilistice. Dacă ar fi să facem o hartă a poeziei sale am avea drept localități: Dragostea, Suferința, Viața, Moartea, Balada, Istoria, Rima, Versul alb. Deși a împărtășit în viața sa destinul lui Bacovia, fiind la rândul său foarte bolnav, totuși el nu s-a lăsat pradă durerii și a scris inclusiv poeme vesele ce nu lasă să se întrevadă suferința sa fizică.

     Volumul de față este mai mult decât binevenit, este o datorie morală a literaturii române făță de unul dintre slujitorii ei fideli, căzut pe nedrept în uitare.

  

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Calitatea luminii Calitatea luminii Calitatea luminii Mircea Pricăjan
Despre sarcină, nașterea și creșterea copilului în primii ani de viață s-au...
Munca Munca Munca Mitoş Micleuşanu
Volumul de versuri Munca, purtând semnătura Micleușanu M., nimeni altul...
Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Jacques și stăpânul său Milan Kundera
Piesa de teatru Jacques și stăpânul său este, după spusa lui Kundera...
Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ. Eseuri de psihanaliză Daniela Luca
Cu siguranță lumea cărților nu ar putea exista fără cititori, așa cum lumea...
Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Dumnezeu poet şi protector al lumii Nicolae Coande
Cartea lui Nicolae Coande, purtând subtitlul Eseuri despre întoarcerea...