TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Kázmér Kovács

Diplomat (1984) al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București, arhitectul Kázmér Kovács (n. 1955) obține în 2001 titlul de doctor tot aici, cu o teză intitulată Limitele temporale ale monumentului istoric. Este profesor la aceeași școală, predînd cursuri de teoria arhitecturii și îndrumînd proiecte de restaurare sau de inserție în sit protejat.
Kovács lucrează la un birou de arhitectură din Sfîntu Gheorghe, fiind autor sau colaborator la elaborarea unei diversități de proiecte de arhitectură, restaurare-reabilitare de clădiri, amenajare urbană, grădini. Kázmér Kovács a publicat cartea Timpul monumentului istoric (București, Paideia, 2003) și a colaborat la mai multe volume cu colectiv de autori.
Totodată, a scris numeroase articole, publicate mai ales în revistele Arhitectura și Secolul 21.
A mai publicat traducerile în limba română a mai multor lucrări de Françoise Choay: trei cărți (Alegoria patrimoniului, București, Simetria, 1998; Urbanismul, utopii și realități, București, Simetria-Paideia, 2002; Pentru o antropologie a spațiului, București, RUR, 2011) și un număr de articole.