TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Jeff VanderMeer
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Jeffrey Scott VanderMeer (n. 1968) este scriitor şi editor american, faimos pentru contribuţiile sale la curentul New Weird. 

Jeff VanderMeer s-a născut în Bellefonte, Pennsylvania, dar și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în Insulele Fiji, unde părinții săi au lucrat pentru Peace Corps. Acest lucru și călătoriile timpurii în Africa, Europa și Asia au avut o mare influență asupra lui.

Romanul Anihilare, primul din trilogia SOUTHERN REACH, a câștigat premiile Nebula și Shirley Jackson, a fost tradus în 35 de limbi și a fost ecranizat de Paramount Pictures, în regia lui Alex Garland, cu Natalie Portman în rolul principal.

VanderMeer a publicat articole în New York TimesWashington Post și Los Angeles Times și a editat, alături de soția sa, Ann VanderMeer, mai multe antologii foarte apreciate atât de cititori, cât și de critică.

Jeff VanderMeer trăiește acum în Tallahassee, Florida.

Premii literare: Cafard Cosmique în Franţa (2007) şi Tähtifantasia în Finlanda (2006), pentru City of Saints; World Fantasy 2000 pentru nuvela The Transformation of Martin Lake; World Fantasy 2003 pentru antologia Leviathan 3; World Fantasy 2012 pentru antologiaThe Weird; Premiile BSFA şi Locus 2013 pentru cea mai bună carte de nonficţiune, Wonderbook