logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Evanghelia dupa Toma

Henri-Charles Puech
Colecții/Serii: Manuscris
Manuscrisul Evangheliei după Toma fost descoperit în 1945, în Egipt. Face parte din biblioteca în limba coptă a unei...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-017-2
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Manuscrisul Evangheliei după Toma fost descoperit în 1945, în Egipt. Face parte din biblioteca în limba coptă a unei comunităţi creştine din secolul II după Hristos. Este un text apocrif. Mai bine de jumătate din capitolele sale vădesc paralelisme cu Evangheliile canonice. Sunt însă şi diferenţe, precum insistenţa pe „cuvintele secrete” şi pe experienţa mistică.

Textul aparţine curentului gnostic. Gnoza insistă pe aspectul mental al salvării, al trăirii misterului divin. Cultura religioasă din România are destulă maturitate ca să recepteze acest text fără exaltare (cum fac moderniştii mai ales), dar şi fără prejudecăţi. Evanghelia după Tomaeste tradusă în toate limbile importante ale planetei. În engleză şi franceză există zeci de versiuni şi exegeze. O vastă literatură de specialitate, comentarii şi controverse au apărut pe seama acestui text.

Autor: Henri-Charles Puech
Traducător: Radu Duma
Data apariției: 2008
Editura: Herald
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
apocrife, creştinism timpuriu, credinţă, biblia, noul testament
  • Henri-Charles Puech - Autor
    Filozof ca formatie, H.C. Puech s-a orientat, sub conducerea lui Emile Brehier si a lui Leon Robin, spre studiul filosofiei grecesti, indeosebi spre neoplatonism si hermetism, dupa care interesul sau s-a indreptat spre doctrinele din perioada crestinismului timpuriu. Ulterior, ca Presedinte al departamentului de Stiinte Religioase la Ecole Pratique des Hautes Etudes, a exercitat o influenta hotaritoare in dezvoltarea considerabila pe care studiile patristice au...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus