TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rugăciunea lui Iisus şi experienţa Duhului Sfânt DE-DUS-RLIIED-03-N-001
Rugăciunea lui Iisus şi experienţa Duhului Sfânt
Vezi
galerie

Rugăciunea lui Iisus şi experienţa Duhului Sfânt

de Dumitru Stăniloae

Id: #230436

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Părintele Dumitru Stăniloae este cu siguranță cel mai mare teolog ortodox al sfârșitului secolului XX. Vastă și profundă, opera sa exprimă în același timp sensibilitatea mistică și rigoarea dogmatică a Ortodoxiei patristice, cât și geniul specific al Ortodoxiei românești.

 

Apărute acum pentru prima dată în românește, textele reunite în acest volum reprezintă câteva conferințe ținute de părintele profesor Dumitru Stăniloae în Occident în anii ’70. Ele transcriu în termeni simpli, accesibili cititorului modern nespecializat, reflecția sa personală asupra specificului spiritualității ortodoxe. Experiența duhovnicească a Bisericii întrupată în sfințenie și rugăciune apare aici ca manifestare plină de finețe a „delicateții” și gingășiei umanului transfigurat în a cărei „transparență” licărește taina supremă a Iubirii Sfintei Treimi. Deschizând umanul spre orizontul Infinitului divin, mistica ortodoxă întemeiază astfel autenticitatea tuturor expresiilor și dimensiunilor existenței omului, dovedindu-și relevanța nedepășită.

 

„Traducerea și editarea acestor texte ale părintelui Stăniloae reprezintă o mare binecuvântare pe care o va înțelege fiecare cititor. Părintele Stăniloae reprezintă un dar prețios al lui Dumnezeu făcut Bisericii noastre și umanității: «Să mulțumim Domnului!»” - arhim. Gheorghios Grigoriatul

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dumitru Stăniloae

Traducător: Maria-Cornelia Ică jr.

Prefaţator: Olivier Clément, Gheorghios Grigoriatul

Data apariției: 2003

ISBN: 973-934-486-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 156

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Teme: creștinism, Dumnezeu, suflet

Olivier Clément
Olivier Clément
Prefaţator

Olivier Clément s-a născut în 1921, în sudul Franței, într-un sat protestant. Ne...

vezi autor