TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stalinism pentru eternitate HU-VLT-SPEOIP-14-N-001
Vezi
galerie

Stalinism pentru eternitate

de Vladimir Tismăneanu

Titlu apărut în colecția Istorie contemporană la Humanitas

Id: #235134

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O istorie politică a comunismului românesc
 

Descriere produs

„În Stalinism pentru eternitate, făcând istoria politică a comunismului românesc, Vladimir Tismăneanu consacră un tip de analiză intens etică şi pasională, în care competenţa istorică se împleteşte strâns cu experienţa personală şi cu revendicarea dreptului sentimentelor morale de a avea o voce în istorie. Prin stilul pasionat al analizelor sale, el încearcă să ofere o voce publică sentimentelor pe care istoria secolului trecut le înecase în dispreţ: bunele sentimente morale.” (Horia-Roman PATAPIEVICI)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vladimir Tismăneanu

Traducător: Cristina Petrescu, Dragoş Petrescu

Data apariției: mai 2014

ISBN: 978-973-50-4424-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 456

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: comunism, totalitarism

 

Opinii editoriale

„Vladimir Tismăneanu este un Marcel Proust al comunismului românesc.”

Mircea Cărtărescu

„Rodul a douăzeci şi cinci de ani de reflecţie pe marginea comunismului românesc, volumul lui Vladimir Tismăneanu este sortit clasicizării: cea mai profundă şi bine informată istorie a sectei iluminate bolşevice din România de la origini până azi, cartea de faţă e o veritabilă capodoperă.”

Mircea Mihăieș

„Comunismul a fost o experienţă esenţială a secolului XX, o experienţă pe cât de coşmarescă, pe atât de importantă. Comunismul ne-a marcat pe toţi, ne-a mutilat pe toţi. Încă nu dispunem de o istorie integrală a partidului comunist polonez. Nu s-a scris încă – în pofida multor publicaţii preţioase – o istorie profesionistă a guvernelor comuniste din ţara noastră. Vladimir Tismăneanu, reputat istoric si analist româno-american, a scris o istorie a comunismului din România care se citeşte dintr-o singură suflare. În fond, această istorie este varianta românească a destinului nostru comun, am putea chiar spune – e Polonia reflectată în oglinda strâmbă a lui Dracula.”

Adam Michnik

„Această carte e rezultatul a circa 25 spre 30 de ani de pasiune, aproape obsesie, în sensul bun, de scormonire a trecutului. Atunci când am început să mă ocup de comunismul românesc, se ocupa şi el de mine, drept care am plecat din România şi am lăsat o ţară şi o familie aici. Stalinism pentru eternitate este încununarea unui proiect ştiinţific şi în egală măsură încununarea unui proiect moral. Am convingerea că a cunoaşte ce s-a petrecut în secolul XX – comunismul în general, comunismul în particular, fascismul, totalitarismul –, a cunoaşte aceste tragedii este o obligaţie morală, pentru o umanitate care doreşte să iasă din coşmar.”

Vladimir Tismăneanu

„Autorul reuşeşte aici mai mult decât o simplă investigaţie analitică a odiseei politice a Partidului Comunist Român. El examinează şi identifică etosul neobişnuit al acestuia: dimensiunile sociale, psihologice şi experimentale şi exprimarea în plan politic a statutului său de partid paria.”

Ken Jowitt
Vladimir Tismăneanu
Vladimir Tismăneanu
Autor

Vladimir Tismăneanu (n. 4 iulie 1951, Braşov), este profesor de ştiinţe politice...

vezi autor