TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Terapia centrată pe scheme cognitive. Manualul practicianului AS-JEY-TCPSCM-15-N-001
Vezi
galerie

Terapia centrată pe scheme cognitive. Manualul practicianului

de Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko, Marjorie E. Weishaar

Titlu apărut în colecția Psihologul expert la ASCR

Id: #241713

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pentru specialiştii din psihologie, psihologie clinică, consiliere psihologică, psihoterapie pentru practicieni experimentaţi, ca şi pentru studenţi şi terapeuţi începători.

• 18 scheme cognitive clasificate în cinci domenii
• studii de caz și transcrieri ale ședințelor cu pacienții 
• protocoale detaliate, destinate pacienților cu tulburări de personalitate borderline și narcisistă 
• schimbarea stilurilor de coping prin modificarea tiparului de comportament 
• modalități inovative de a conceptualiza rapid cazurile problematice, de a explora istoricul din copilărie al clientului, de a identifica și a modifica tiparele de viață prin care acesta se autosabotează, de a folosi tehnica imageriei dirijate și alte tehnici experiențiale în cadrul tratamentului, precum și de a maximiza impactul relației terapeutice.


Avantajele TERAPIEI CENTRATE PE SCHEME COGNITIVE faţă de alte terapii:

1. are o aplicabilitate mai largă, inclusiv în depresie cronică, traume din copilărie, infracționalitate, tulburări de comportament alimentar, probleme de cuplu și prevenția recidivei în abuzul de substanțe; în tratarea factorilor predispozanți din sfera personalității, în cazul pacienților cu tulburări de pe axa I; în combinarea ei cu meditația mindfulness sau cu practicile religioase tradiționale.

2. este mai integrativă; combină aspecte din cadrul modelelor cognitive, comportamentale, psihodinamice, ale atașamentului și a celor gestaltiste; acordă o egală importanţă componentelor cognitive și comportamentale, ca şi schimbării la nivel emoțional, tehnicilor experiențiale și relației terapeutice.

3. este un model mai concentrat şi simplu, dar în fond profund și complex, accesibil atât pentru terapeuți, cât și pentru pacienți; îmbină simțul practic al terapiei cognitiv‑comportamentale cu profunzimea specifică abordărilor de natură psihodinamică este o terapie structurată și metodică, iar tratamentul este activ și directiv, mergând dincolo de simpla conștientizare a problemelor, către schimbare la nivel cognitiv, emoțional, interpersonal și comportamental.

4. este un model specific; modelul conturează scheme cognitive, stiluri de coping și moduri specifice, iar terapia se remarcă prin specificitatea strategiilor de tratament, care conțin inclusiv îndrumări în ceea ce privește forma adecvată de reproducere limitată a figurii parentale în cazul fiecărui pacient; această terapie oferă o metodă la fel de accesibilă pentru a înțelege și a folosi relația terapeutică. Pe măsură ce lucrează cu pacienții, terapeuții își monitorizează propriile scheme cognitive, stiluri de coping și moduri.

5. este o terapie deosebit de umană și de plină de compasiune în comparație cu tratamentele standard; se dovedește a fi deopotrivă înțelegătoare și plină de respect, în special față de pacienții care prezintă probleme grave, precum tulburarea de personalitate borderline, care sunt adesea tratați cu minimă compasiune și maximă învinovăţire în cadrul altor terapii. Conceptele de „confruntare empatică” și „reproducere limitată a figurii parentale” asigură o atitudine grijulie și binevoitoare față de pacienți, iar utilizarea modurilor facilitează procesul de confruntare, deoarece permite terapeuților să înfrunte comportamentele rigide și dezadaptative, păstrând în același timp o alianță terapeutică cu pacientul.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko, Marjorie E. Weishaar

Traducător: Claudia Găgeanu

Data apariției: noiembrie 2015

ISBN: 978-606-8244-92-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 470

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR

Teme: terapie