TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Emoţie şi adaptare. O abordare cognitivă a proceselor afective TR-RSL-EIAOAC-11-P-001
Emoţie şi adaptare. O abordare cognitivă a proceselor afective
Vezi
galerie

Emoţie şi adaptare. O abordare cognitivă a proceselor afective

de Richard S. Lazarus

Titlu apărut în colecția Psihologie-Psihoterapie la Trei

Id: #212555

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pot fi înţelese emoţiile doar prin prisma factorilor individuali sau a condiţiilor externe? Motivaţia are vreo influenţă asupra procesului emoţional? Care este rolul relaţiei individ–mediu în acest proces?

Prin teoria cognitiv-motivaţional-relaţională, Richard S. Lazarus oferă un răspuns integrativ acestor întrebări, subliniind funcţia centrală a proceselor emoţionale şi motivaţionale în adaptarea individului la mediu, atât în evenimentele cotidiene, cât şi în eforturile pe temen lung ale individului pentru a supravieţui, a se dezvolta şi realiza.

Prima parte a cărţii se centrează asupra aspectelor controversate din psihologia emoţiei, oferind astfel contextul pentru formularea teoriei cognitiv-motivaţional-relaţionale prezentată în detaliu în partea a doua a volumului, ale cărei principii sunt aplicate la fiecare din principalele emoţii pozitive şi negative. În ultima parte a volumului este explorat modul în care emoţia influenţează pe termen lung trei tipuri de rezultate adaptative: sănătatea somatică, starea subiectivă de bine şi funcţionarea socială.

Autorul reuşeşte să menţină un echilibru între stilul academic şi cel colocvial, pune accent pe claritatea exprimării şi pe numeroase ilustrări clinice sau experimentale, astfel încât cartea poate fi citită şi înţeleasă nu numai de studenţi şi psihologi, dar şi de persoane din alte domenii în care emoţiile ocupă un loc central în activitatea practicienilor – medicină generală, psihiatrie, asistenţă socială.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Richard S. Lazarus

Traducător: Iuliana Diaconu

Data apariției: 2011

Titlu original: Emotion and Adaptation

ISBN: 978-973-707-540-6

Copertă: Paperback

Număr pagini: 688

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei