TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Corpul îşi aminteşte (Vol. 1) HE-BAR-CIAPIT-13-N-001
Vezi
galerie

Corpul îşi aminteşte (Vol. 1)

de Babette Rothschild

Titlu apărut în colecția Psihoterapia la Herald

Id: #228752

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Psihofiziologia şi tratamentul traumei
 

Descriere produs

Pentru a naviga prin multitudinea de informații pe care ultimul deceniu le-a adus în provocatorul domeniu al psihologiei traumei, este nevoie de concizie și claritate. Sunt două calități prin care această carte, Corpul își amintește, ne impresionează în mod special. Autoarea americană Babette Rothschild reușește să transmită mult necesara structură de bază pe care orice terapeut o poate lua cu el în cabinet din complexa teorie a psihofiziologiei traumei, dar, mai mult de atât, ne redă pas cu pas o veritabilă metodă de lucru cu pacienții. Ea se concentrează asupra modului în care trăim evenimentele de viață în corp și asupra fenomenului de memorie implicită. Pentru cei afectați în mod direct de traumă, explicațiile culese în această carte sunt de asemenea binevenite, oferind răspunsuri la anii de frământări și îndoieli legate de propria persoană vizavi de eșecul de a se adapta la multe din cerințele vieții cotidiene.

 

Această carte este organizată în două secțiuni principale. Partea I, Teorie, prezintă și discută teoria pentru înțelegerea modului în care mintea și corpul uman funcționează, înregistrează și își amintesc evenimentele traumatice și ceea ce poate împiedica sau facilita aceste capacități. Sunt incluse cele mai convingătoare dovezi actuale din neuroștiințe și psihobiologie, precum și teoriile care au trecut testul timpului. În Partea a II-a, Practică, sunt prezentate strategii pentru ajutarea corpului și minții traumatizate. […] Instrumentele oferite sunt în acord cu și sunt aplicabile oricărui model terapeutic adaptat lucrului cu persoane traumatizate.

 

În mod rațional, Charlie și-a amintit atacul câinelui și a știut că se temea de câini. El știa, de asemenea, că Ruff nu îl atacă. Dar toate gândurile sale raționale păreau a nu avea niciun efect asupra sistemului său nervos. Corpul lui Charlie a reacționat ca și cum era atacat sau urma să fie atacat din nou. A rămas paralizat. Ce s-a întâmplat în creierul și în corpul lui Charlie de a cauzat o reacție atât de extremă în absența unei amenințări efective? […] Ce putea fi făcut pentru a-l ajuta pe Charlie să nu mai aibă aceste reacții extreme în prezența câinilor? Răspunsul la aceste întrebări asigură baza cărții Corpul își amintește.” - Babette Rothschild

extinde
 

Detalii produs

Autor: Babette Rothschild

Traducător: Ramona Elena Anghel

Data apariției: iulie 2021

Titlu original: The Body Remembers: The Psychophysiology of Trauma and Trauma Treatment

ISBN: 978-630-6550-30-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: terapie

Babette Rothschild
Babette Rothschild
Autor

Dr. Babette Rothschild practică psihoterapia din 1976. Este membru al Societății...

vezi autor