TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Analiza datelor în cercetarea psihologică AS-FAS-ANDNCP-11-N-001
Analiza datelor în cercetarea psihologică
Vezi
galerie

Analiza datelor în cercetarea psihologică

de Florin Alin Sava

Titlu apărut în colecția Psihologul expert la ASCR

Id: #230992

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Reeditarea acestei cărţi răspunde unei nevoi științifice de a acoperi anumite tematici suplimentare, utilizate frecvent în cercetare, dar care nu erau prezentate în conținutul primei ediții - spre exemplu, procesul de adaptare pe populație românească a instrumentelor psihologice construite în străinătate, modul de derulare a analizelor de moderare și mediere, cu scopul de a aprofunda studiul relației dintre variabilele de interes. Această ediţie a doua a lucrării cuprinde o prezentare detaliată a beneficiilor și a limitelor asociate utilizării acestor demersuri, alături de exemple concrete de lucru în această direcție.
De asemenea, carte "traduce" tehnicile statistice cele mai utilizate în cercetarea psihologică de vârf - regresia multiliniară, tehnicile ANOVA sau ANCOVA, analiza factorială exploratorie şi cea confirmatorie - pentru toţi psihologii care întâmpină dificultăţi în înţelegerea demersului statistic din cadrul unor cercetări pe care le întreprind. În acest sens, lucrarea prezintă şi discută rezultatele oferite de două dintre cele mai des întâlnite programe statistice: SPSS şi AMOS. Alături de acestea, au fost introduse unele programe suport, cum este PowerStaTim 1.0, pentru analiza mărimii efectului și a puterii statistice sau ModGraph, pentru analiza aprofundată a relației de moderare. Pe lângă interpretarea rezultatelor oferite de aceste programe, fiecare capitol conţine una sau mai multe baze de date, care pot fi descărcate gratuit de pe internet. Fişierele respective pot fi utilizate de cititorii care dispun de aceste programe statistice, pentru a exersa problemele discutate.
Această carte este fundamentală pentru psihologi sau studenţi, prin aceea că le spune clar ce şi de ce să facă într-un anumit mod şi nu în altul. Ea oferă informaţii pertinente despre ceea ce se găseşte în spatele formulelor statistice pe care le utilizăm într-o cercetare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Florin Alin Sava

Data apariției: 2011

ISBN: 978-606-8244-23-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 371

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR